today-is-a-good-day

Ens endinsem en el món desconegut de ‘Joc de trons’

- Advertisement -

Aquest diumenge comença la sisena temporada de Joc de Trons i els aficionats a la saga ho esperem amb ganes i també amb una certa sensació de vertigen. Fins ara la sèrie ha anat seguint el camí de la saga literària amb més o menys encert i amb algunes diferències més o menys rellevants però ara això ja no és possible. La trama de la sèrie ha anat més enllà en molts punts de la dels llibres així que per primera vegada podrem veure els capítols sense saber què és el que ens pot esperar i això provoca una sensació entre la il·lusió i el pànic. Anem a veure què és el que ens pot oferir aquesta nova temporada.

- Advertisement -

Irrupció de nous personatges

- Advertisement -

Fins ara ha brillat per la seva absència tota la trama dels Fills del Ferro (Ironborn)  que recordem que es van quedar sense el seu rei, Balon Greyjoy. És d’esperar que en aquesta temporada (segons informacions del casting) algú reclamarà la corona de les Illes del Ferro i enardirà els cors d’aquest poble guerrer. És el moment de conèixer els germans d’en Balon, Euron, Victarion i Aeron? On serà el proper atac dels Fills del Ferro?

iron
Yara Greyjoy, una peça clau de la 6a temporada

 

Què passarà amb en Jon Snow i el Mur?

Ara mateix ens trobem amb una Guàrdia de la Nit sense un líder clar, barrejats amb els Salvatges i amb els Altres pràcticament a les seves portes. Personalment crec que en Jon no ha mort i que Melisandre jugarà un paper molt important en tota aquesta trama.

Jon-Snow-dies-at-Castle-Black-For-the-Watch
El Mur potser no està tan orfe com pensem

 

Qui governarà el Nord?

- Advertisement -

La terra ancestral dels Stark és ara mateix sota el domini dels Bolton, que van derrotar l’exèrcit d’Stannis Baratheon. En una de les últimes escenes de la temporada passada vam veure com Brienne és a punt de matar Stannis després d’aquesta batalla. Realment morirà aquest pretendent al Tron de Ferro? És el final de la casa Baratheon? Serà el cruel Ramsay Bolton el Guardià del Nord? On van Theon i Sansa? On poden escapar? Aniran al Mur esperant trobar en Jon? Aparentment no tenen més llocs on anar amb el Nord dominat pels Bolton i les Terres dels Rius pels Lannister.

I parlant del Nord, què passarà amb la resta dels nens Stark? L’Arya la tenim a Braavos aprenent els misteris de la Casa de Blanc i Negre sota la tutela de Jaqen H’gar (o d’algú que té la seva cara). La seva última escena de la cinquena temporada ens mostrava una Arya amb els ulls en blanc, aparentment cega. Seguirà amb el seu entrenament però, aquesta és només una fase més? Aconseguirà ser una Assassina sense Rostre i culminarà la seva venjança? Pel que fa en Bran, aquest es troba Més-Enllà-del-Mur i sembla que és al que li espera un futur més fantàstic. Aprendrà a ser un verdvident de la mà del Corb de Tres Ulls? Serà el nen tolit de Can Stark finalment el més poderós de tota la família?

bran
Bran Stark un nen amb poders desconeguts

 

I què passa amb la capital?

Actualment el rei és Tommen Baratheon, que s’asseu al Tron gràcies al poder combinat de les cases Lannister i Tyrell. Aquesta aliança perilla degut a les tensions provocades pels judicis de la Fe i l’enemistat entre les reines Cersei i Margaery. En aquest context la monarquia és fràgil. És el moment de la tornada dels Targaryen?

reines
El palau es fa petit i la convivència impossible

 

Però, què passarà amb Daenerys? Després de volar sobre Drogon, Daenerys és capturada per una banda Dothraki. S’erigirà en la seva khaleesi o serà conduïda a la força a Vaes Dothrak per formar part del consell d’ancianes del Dosh Khaleen? Esperem que aquestes preguntes i potser algunes d’altres es resolguin durant aquesta nova de temporada de Joc de Trons, la més incerta de totes. Amigues i amics, ens endinsem en el món desconegut. Valar Morghulis!

khalis
Daenerys Targaryen en hores baixes…

- Advertisement -
Martí Foz
En Martí Foz és advocat i economista i professionalment es dedica a assessorar persones emprenedores que volen dur a terme un projecte empresarial. Però aquest no és el motiu pel qual col·laboro amb El Cinèfil sinó perquè com ell mateix explica "sóc un gran aficionat al cinema, les sèries i la literatura i especialment a tot allò que té a veure amb la fantasia èpica". Fa més de deu anys que va descobrir la saga Joc de Trons i des de llavors el té captivat, rellegint els llibres una i altra vegada, esperant amb delit i determinació estoica el següent volum i gaudint de la sèrie de televisió d'HBO. Ha arribat el moment de jugar al Joc de Trons i en ell, com a la vida, només es pot guanyar o morir. Valar morghulis!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents