today-is-a-good-day

El Zoom Festival, la festa de la TV

- Advertisement -

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya inaugurarà la seva 18a edició amb la preestrena mundial del documental 100×100 Tito. Produït per Barça Studios, la pel·lícula sobre l’entrenador del FC Barcelona es podrà veure en primícia el dia 24 de novembre a les 20:00 h al Cinema Ateneu d’Igualada en una sessió amb l’accés limitat. Posteriorment s’estrenarà a TV3 i Barça TV. Aquesta edició que se celebra del 24 al dia 29 de novembre en format virtual i es podrà seguir a través de la plataforma “Zoom Live” dins el web del festival.

- Advertisement -

A l’acte inaugural es durà a terme una presentació prèvia de la producció amb la participació de persones de l’entorn més proper de Tito Vilanova, com els entrenadors Jordi Roure i Aureli Altimira, que repassaran la figura de Tito. A més, es comptarà amb la presència del director de Barça Studios, Paco Latorre, i de les directores i realitzadores del documental, Cristina Collado i Marta Busquets. 100×100 Tito és una història de lluita i de superació explicada pels propis protagonistes; jugadors com Leo Messi, Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Carles Puyol, Xavi Hernández, Andrés Iniesta o Thierry Henry, així com directius, amics i, per primera vegada, la família de Tito Vilanova, recorden l’entrenador del Barça que va aconseguir la memorable Lliga dels 100 punts mentre lluitava per la seva vida. Tots els protagonistes recorden una temporada històrica alhora que ens permeten conèixer més a fons la figura de Vilanova, apassionat del futbol des del bressol del seu poble natal, Bellcaire, i descobrim com va ser d’important la gestió de Tito Vilanova per aconseguir tancar una temporada de rècord de puntuació a la Lliga en la història del Barça.

- Advertisement -

Ficció televisiva de tots els formats

En la categoria de Ficció hi competeixen un total de 7 produccions, totes elles estrenes a Catalunya. La catalana Buga Buga (2020), d’Alba Simón i Aina Millán, que explica les històries que passen en una bugaderia; el film alemany dirigit per Gabriela Zerhau Ein Dorf wehrt sich (2019), ambientat en un petit poble miner d’Alemanya en els darrers dies de la Segona Guerra Mundial; Emre (2020), de Kaan Atilla, la producció turca amb un boxejador de 19 anys com a protagonista; La Treintena (2020) una sèrie de Marta Vives i Mireia Noguera escrita, produïda i rodada en ple confinament; el film del neerlandès Pieter Kuijpers Lockdown (2020), inspirat en la crisis del coronavirus; el drama eròtic No quiero estar sin ti (2020), del colombià Mauro Mauad; i la producció italiana Permette? Alberto Sordi (2020), sobre la vida de l’actor Alberto Sordi, dirigida per Luca Manfredi.

El Zoom Festival, però no només té continguts de ficció sinó que busca donar visibilitat a continguts audiovisuals en diversos formats i creats per a tot tipus de plataformes, des de la televisió fins a espais digitals. La Secció Oficial del festival recull propostes de ficció, programes d’entreteniment, informatius, culturals i divulgatius o esportius, que opten als Premis Zoom. El festival Zoom també premia els continguts audiovisuals a les xarxes socials, amb els premis Millor Youtuber i Millor Instagramer. Enguany, el festival ha inclòs una categoria on es valoren les produccions audiovisuals fetes durant el confinament que es van recollir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #ZoomdesdeCasa. Per conèixer totes les seccions del festival només cal una visita al web del festival

Un premi al periodisme divulgatiu

Enguany el certamen atorga el Premi d’Honor al periodista, presentador i guionista Jordi Évole. Un guardó que serà entregat al cornellanenc en la gala virtual de cloenda del festival, el dissabte dia 28 de novembre. Segons expliquen s’ha decidit reconèixer Évole per ser un “referent de la televisió de qualitat, reinventant-se i adaptant els formats televisius a cada temps”. En la vessant més periodística, es destaca la seva “cerca de la veritat” que l’ha convertit en “sinònim de qualitat”, i és que la firma de Jordi Évole, apunten, és avui “garantia de professionalitat en l’àmbit del periodisme i la comunicació audiovisual”. El reconeixement és, també, per “la seva evolució professional” com a conductor de programes televisius i com a productor.

Palmarès

Premi al Millor Format d’Informatius
Cobertura especial per les protestes de la sentència de l’1 d’octubre de BTV

Premi Programes Culturals i Divulgatius
ETA, el final del silencio, de Movistar+

Premi Oficial d’Esports
100×100 Tito, de Barça Studios

- Advertisement -

Premi al Millor Format d’Entreteniment
Tabús, de TV3

El Premi al Millor Format de Ficció
Permette? Alberto Sordi, de Rai Italia

El Premi a la Millor Creació Audiovisual del Confinament
Covid-19 Prison, de Laura Cahís

Premi Confitats en Curt
Confinats amb una nena de 4 anys, de Mockudramas

Premi del Públic 7è Showcase Pilots del Festival Serielizados
Deivit&Lisa, d’Alessandro di Renzo

Premi DO Catalunya al Millor Format de TV
Territori Contemporani, de Vallès Oriental TV

Premi Millor Youtuber i Millor Instagramer
Adolescents.cat i Stay Homas

Premi Zoom d’Honor
Jordi Évole

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents