10 mesures que fan dels cinemes un lloc segur

- Advertisement -

Els cinemes estan força buits. Ja fa un mes des del dia de la gran reobertura (26 de juny) i, no ens enganyem, el panorama és desolador. El còctel explosiu de sequera de grans estrenes, sumat a la sensació de por i accentuat per les mesures de l’administració degut als nous rebrot de coronavirus estan ensorrant el sector de l’exhibició cinematogràfica. Si no hi fem alguna cosa l’any 2021 hi haurà moltes menys sales on anar a veure pel·lícules. 

https://elcinefil.cat/2020/06/16/anem-al-bar-anem-tambe-al-cine/

- Advertisement -

Malgrat això, un estudi elaborat per la consultora Simon-Kucher, certifica que el 90% dels espectadors estan altament satisfets amb les noves mesures de seguretat i higiene implantades a les sales de cinema, fent que la percepció de seguretat sigui pràcticament el doble que en restaurants i botigues. L’estudi s’ha realitzat entre el 9 i el 15 de juliol i compta amb més de 13.000 respostes de tot Espanya i ha mesurat el grau de satisfacció de mesures com el control d’aforament, la distància dins de la sala, neteja i desinfecció o l’ús de mascaretes.

- Advertisement -

https://elcinefil.cat/2020/07/19/els-4-cines-que-ja-no-tornaran-a-obrir/

La Federación de Cines de España ha establert un protocol (aprovat pel govern espanyol) que certifica que passar la tarda en un cinema menjant crispetes i veient un bon film és una activitat segura. A Catalunya ja hem vist en certamens com el BCN Film Fest o les Nits de Cinema oriental de Vic que centenars de persones poden gaudir del cinema amb civisme, ordre i sense perill. A continuació podeu veure els perquès explicats un a un en aquest decàleg que tots els cinemes estan complint escrupolosament.

1) Es fomenta, com a via principal de compra, la venda d’entrades per internet i es recomana el pagament amb targeta contactless (sense introduir PIN), tant a la taquilla com al bar, fins a 50 €.

2) Tant als cinemes com als webs es col·locaran cartells informatius sobre les mesures sanitàries i distància física a respectar al local segons les indicacions de les autoritats sanitàries.

3) Instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic en diversos punts de les instal·lacions accessibles als espectadors i als treballadors.

4) Instal·lació de mampares per reforçar el distanciament físic entre treballadors i clients.

5) Eliminació de el tall físic de les entrades, mantenint un control de lectura visual o a través de lectors digitals de l’entrada.

- Advertisement -

6) S’incrementa la freqüència de la neteja i desinfecció de les instal·lacions, amb especial atenció als banys i les sales entre sessió i sessió.

7) Respecte de la distància física de seguretat al llarg de tot el recorregut de l’espectador. Des que arriba a taquilla fins que abandona la sala de projecció.

8) Reducció i control de l’aforament de cada sala d’acord amb les indicacions de les autoritats competents en cada fase. Sempre tens seients lliures al costat.

9) Es facilita l’agrupació de convivents, mantenint la deguda distància amb la resta dels espectadors.

10) Els treballadors compten amb els equips de protecció individual adequats a cada activitat amb especial atenció a l’ús de mascaretes, guants i productes per a la higiene de mans. Tots els treballadors, a més, han rebut una formació especial sobre el COVID19, incloent els símptomes més freqüents, les vies de contagi, la importància i tècnica de la higiene de mà, la distància física o la neteja i desinfecció, entre d’altres aspectes.

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents