10 mentides que el cine ens ha fet creure que són veritat

- Advertisement -

Us ha passat. Mireu una pel·lícula o una sèrie i… “Sí home, això a la vida real no passa mai!” El cinema ens ha acostumat a una sèrie de fets que a la ficció semblen el més habitual del món, però sabem que a la vida real són impossibles. Aquesta setmana m’he inspirat i he decidit posar negre sobre blanc (amb una mica d’humor que sempre ajuda). Som-hi amb la llista que tots sabem que els articles en forma de llista sempre tenen més clics.

Follar vestits

- Advertisement -

Comencem per un dels clàssics. Quantes vegades heu vist dos actors fotent un clauet a la pantalla gran AMB LA ROBA POSADA. A veure, tots hem tingut moments d’escalfor on no ens ho hem acabat de treure tot… Però, al cinema hi ha casos escandalosos de ‘polvets’ amb massa tèxtil. Ja sabem que els intèrprets no volen mostrar les vergonyes però, si us plau, una mica de realisme!

Cop de puny = desmai

- Advertisement -

Hem de deixar “fora de combat” un personatge. Fàcil. Fem que algú li foti un cop de puny i ja està. NO! NO! I NO! Guionistes, una mica més d’inventiva. Prou de deixar KO als personatges amb un simple cop de puny. Està clar que pot passar, però no abuseu d’aquest recurs fàcil.

Sempre s’aparca fàcil

A les pel·lícules mai no hi ha zona blava. Mai no veus el protagonista donant cinc voltes al barri per trobar lloc. Agafa el cotxe, arriba i PIM-PAM, aparca just a la porta. No sé vosaltres, però jo sempre que he d’anar a qualsevol lloc sempre em costa una barbaritat aparcar. I a les pel·lis, a Nova York en hora punta, aparquen el cotxe davant de la destinació.

Tots els planetes són iguals (a la Terra)

No farem ara un tractat d’astrofísica… I no parlarem de les explosions a l’espai (que també són mentida). Ara bé, fixeu-vos que, quan la típica nau arriba a un planeta desconegut, algú diu: “l’atmosfera és respirable” i tot solucionat. No només la temperatura és com la de Calafell un mes de juliol sinó que la gravetat és sempre com la de la Terra. I tots tan tranquils passejant com si res per un planeta com qui va de Terrassa a Sabadell. Per no parlar de la flora i fauna que es troben i SEMPRE volen tocar i explorar. QUE SEGUR QUE ET MATARÀ, TALÒS!! No toquis un bitxo extraterrestre per més cuqui que sembli.

Dones dormint amb sostenidors

NO! Ni les dones porten sempre llenceria a joc ni dormen amb sostenidors. Ho sento, però caldrà inventar noves maneres d’amagar les popes si no voleu que surtin a la pel·li. Busqueu un llençol o una samarreta llarga… PROU SOSTENS PER DORMIR!

Robar un cotxe i fer el pont

- Advertisement -

Cop sota el volant. Surten uns cables. Els fregues un momentet, surt una ‘espurneta’ i… Apa, a conduir un cotxe. Al cine tothom sembla de Rubí: tots saben fer el pont i robar un vehicle amb una facilitat espantosa (ho sento, soc de Sant Cugat i havia de fer la broma). Vull pensar que no és tan fàcil engegar un cotxe sense la clau, però a les pel·lícules sembla tan senzill que al final m’ho acabaré creient.

Obrir un pany amb un clip

Força relacionat amb l’anterior fal·làcia dels cotxes, tenim el tema dels panys. Hi ha un delinqüent emmanillat. Tot indica que no podrà escapar-se. Però… OH, SORPRESA! Té un clip i fent una ganyota i una mica d’esforç s’allibera! I ja posats combina el clip amb un filferro i obre la porta de la masmorra i s’escapa. A veure, una mica de si us plau. El truc de la radiografia potser cola, però no fotem, amb un clip no obres ni una porta ni unes manilles. Que la gent normal no és McGyver!

Sempre hi ha un taxi esperant

Robert de Niro i Ryan Gosling sempre tindrien feina al món ideal de les pel·lícules. Passi el que passi, el personatge aixeca el braç i PUM. Allà hi ha un taxi sempre esperant. Al món real has de trucar perquè et vinguin a buscar i normalment tardaran una bona estona. El meu consell: agafeu el metro!

Trencar vidres és fàcil

Ampolla al cap… Travessar vidres a les oficines… Cop de colze al parabrisa i entrar al cotxe. A les pel·lícules els vidres són de paper i ens han acostumat que es trenquin amb una facilitat tremenda. No sé, intenta un dia travessar el vidre de l’aparador d’una botiga a veure què passa. Possiblement, rebotis i se’t quedi cara de tòtil. La mateixa cara que si li claves un cop de puny al vidre d’un vehicle. Vés demanant hora al traumatòleg.

Orgasmes simultanis i sense protecció

Que maco tot a les pel·lis. Arriben a casa, ho tiren tot per terra. Es despullen es tiren al llit. Quatre moviments de maluc i… AHHAHHAHAHAHHAHHA! Tots dos tenen un orgasme perfectament coordinat. A més, allà ningú s’ha preocupat per les mesures anticonceptives (mai es posa ningú condó al cine, o què!). I per acabar-ho d’adobar, quan s’ha acabat la feina no cal eixugar res. El ‘polvo’ ha estat un PERFECT! Res no regalima. Res no s’embruta! Prou ‘kikis’ de mentida!

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

2 COMENTARIS

  1. Tens tota la raó. En els detalls sexuals, en els d’obrir cotxes i portes, … ara, i sobretot en els aparcaments dels vehicles, que sempre poden aparcar davant del lloc on van tot i ser grans ciutats com NY, SF, LA, o d’altres.

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents