Noves adaptacions cinematogràfiques per aquest 2017

- Advertisement -

Ja hem donat la benvinguda a la primavera d’aquest 2017 i, com hem pogut veure, aquest està sent un any amb un gran nombre d’adaptacions cinematogràfiques. Sembla ser, que als membres de la indústria se’ls estan acabant les idees i han de recórrer a la literatura per trobar inspiració. Però no només passa amb la gran pantalla, aquest any també estem veient diverses adaptacions en format sèrie.

Per ara, s’ha pogut veure Silence, de Martin Scorsesse que narrava la història de dos missioners cristians. The light between oceans, el drama romàntic protagonitzat per Michael Fassbender i Alicia Vikander, parella a la gran pantalla i a la vida real. Billy Lynn, adaptació de la novel·la de Ben Fountain i, El guardià invisible, de Fernando González de Molina sobre la investigació policial de l’inspectora Amaia Salazar. Però al llarg de l’any encara han d’arribar més pel·lícules basades en llibres i, ara que està a punt d’arribar Sant Jordi és un bon moment per fer-ne un repàs.

The Circle

- Advertisement -

El film estarà protagonitzat per Emma Watson i Tom Hanks. Presenta una empresa dedicada a Internet que es diu el Cercle i, es tracta d’una de les més prestigioses del món. Quan la jove Mae Holland rep una oferta de feina no pot dir que no i se suma a l’equip. La novel·la planteja qüestions sobre la memòria, la privacitat, els límits del coneixement humà i la democràcia, a través del Cercle. Mitjançant un sistema operatiu d’allò més modern, l’empresa pot unir direccions d’e-mail, perfils de xarxes socials, operacions bancàries, contrasenyes d’usuaris… un relat que es planteja on són els límits de la privacitat.

- Advertisement -

the-circle

The Dark Tower

Un dels autors que més vegades ha vist a la gran pantalla les seves obres adaptades és el mestre del misteri i el terror Stephen King. L’estrena de l’adaptació de The Dark Tower, s’ha posposat fins a l’estiu del 2017, ja que els productors prefereixen donar-li més temps per portar als espectadors una pel·lícula amb cara i ulls. El llibre de King presenta un pistoler anomenat Roland Deschain que ha de trobar una torre fosca. Els encarregats de donar vida als personatges seran Idris Elba i Matthew McConaughey.

adaptacions 2017

The Snowman

Jo Nesbø és un dels escriptors de novel·la negra més reconeguts i l’any 2007 va publicar el llibre The Snowman, dins de la sèrie del detectiu Harry Hole. El proper mes d’octubre, el director de cinema Tomas Alfredson portarà aquesta història de crims i suspens a la gran pantalla, amb Michael Fassbender en el paper protagonista. En aquesta ocasió, Harry Hole haurà d’enfrontar-se a un assassí en sèrie que es dedica a fer ninots de neu i a deixar-los posades les bufandes de les seves víctimes.

the snowman

Wonder

J. Palacio va escriure aquesta novel·la que explica la història d’Auggie Pullman, un nen que va néixer amb una deformitat a la cara. Per aquest motiu, els seus pares decideixen mantenir-lo apartat de la resta de persones, fins que compleix deu anys i decideixen portar-lo a l’escola. Es tracta d’un drama que Stephen Chbosky adaptarà al cinema i que tindrà com a protagonistes al jove Jacob Tremblay, Julia Roberts i Owen Wilson.

Wonder

American Pastoral

Es tracta ni més ni menys que el debut d’Ewan McGregor a la direcció. L’actor ha decidit situar-se darrere les càmeres per filmar aquesta adaptació de l’obra de Philip Roth. A part de dirigir-la també en serà el protagonista al costat de Jennifer Connelly. Aquest drama històric explica com una família benestant i quasi perfecte veu com la seva vida canvia radicalment quan la seva filla adolescent comet un acte terrorista polític, relacionat amb la guerra del Vietnam.

- Advertisement -

american pastoral

Red Queen

En un món dividit entre aquells que tenen la sang vermella i la platejada, una noia anomenada Mare canviarà el curs de la història. Fins al moment, els que naixien amb la sang vermella estaven destinats a una vida de misèria i esclavitud, mentre que els més afortunats naixien amb el dret de regnar sobre els altres. Tot canviarà quan Mare descobreixi que, tot i tenir la sang vermella, posseeix habilitats especials. El film que encara no té data d’estrena tindrà a Elizabeth Banks com a directora.

red-queen-movie

Adaptacions per la pantalla petita

Com dèiem aquest any també tindrem diverses adaptacions que s’han fet en format sèrie. Fem un repàs a cinc d’aquests projectes que podrem veure en breus.

Let me in, de John Ajvide Lindqvist

La cadena TNT serà qui s’encarregui d’aquesta nova adaptació televisiva que té com a data d’estrena el mes d’octubre. La novel·la de Jhon Ajvide té com a protagonista a una nena vampir que té com a amic a un nen humà. Euros Lyn (Sherlock, Black Mirror) serà l’encarregat de dirigir el capítol pilot aquesta adaptació i Jeff Davis, en serà el guionista i productor, al costat de Becky Clements.

His Dark Materials, de Philip Pullman

Aquesta saga literària ja va tenir una adaptació al cinema que no va funcionar, tot i comptar amb cares tan conegudes com Daniel Craig i Nicole Kidman. Ara, la BBC vol tornar-ho a intentar, amb el guionista Sam Thorne. Tindrà com a objectiu adaptar les tres novel·les que conformen aquesta saga, The Golden Compass, The Subtle Knief i The Amber Spyglass.

The name of the wind, de Patrick Rothfuss

20th Century Fox ha adquirit els drets per poder adaptar aquesta novel·la que forma part de la saga The Knigkiller Chronicle. El projecte encara no té data d’estrena però sí que se sap que estarà dirigit per Robert Lawrence i guionitzat per Lindsey Beer.

Wild Cards, de George R. R. Martin

No calen presentacions per aquest home que ha aconseguit mantenir enganxats a milions de persones davant el televisor gràcies a les seves aventures de Joc de Trons. Malauradament la sèrie està arribant a la seva fi, així que R. R. Martin ja s’ha posat en marxa amb un nou projecte. Estem parlant de l’adaptació d’una saga de 24 volums que segueixen les històries dels éssers humans que han sobreviscut a un virus extraterrestre. Del 10% de persones que queden en vida, el 9% pateixen deformitats (se’ls coneix com joquers) i l’1% restant, gaudeixen de poders especials (i són anomenats asos).

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents