Un  gran pas per la humanitat Un  gran pas per la humanitat
El documental "Apolo 11" commemora el 50è aniversari de la gesta Un  gran pas per la humanitat

A traves de material exclusiu rodat en 70mm facilitat per la NASA i filmat en 8k per a la realització del film, es pot descobrir una visió inèdita fins ara de la missió de l’Apollo 11, que fa cinquanta anys va portar per primer cop l’home a la lluna. El documental esta dirigit per  Todd Douglas Miller, guanyador d’un Emmy per Dinosaur 13.

Aquest document històric que és Apolo 11 es va presentar al passat Festival de Sundance on va obtenir el U.S. Documentary Special Jury Award for Editing. A més a més ha estat rebut amb una gran acollida per part de la crítica i del públic, i ha recaptat uns 9 milions de dòlars als Estats Units, una xifra excepcional per un documental.

APOLO 11 esta construït íntegrament a partir de material d’arxiu: imatges inèdites en 70mm i de més de 11.ooo hores de gravacions. A través d’aquestes imatges serem testimonis d’aquells dies i hores transcendentals de 1969 que van resultar en una de les gestes més importants de la humanitat. La missió: el 16 de juliol de 1969, després d’anys de preparació i d’intents fallits l’Apollo 11 s’enlaira en direcció a a la lluna. Quatre dies després, el 20 de juliol, el mòdul Eagle  toca per primera vegada la superfície del satèl·lit, i els astronautes surten a l’exterior per fer un petit pas per l’home i un gran salt per la humanitat. La pel·lícula s’estrenarà del 16 al 20 de juliol coincidint amb l’aniversari de la missió.

Xavier Sabatés

Xavier Sabatés Comentaris cinèfils

Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*