Torna Sala Montjuïc

- Advertisement -

Del 28 de juny al 2 d’agost del 2019 torna Sala Montjuïc  una de les cites més esperades de l’any, amb una selecció de les millors pel·lícules en versió original, curtmetratges, concerts i la possibilitat de sopar a l’aire lliure en un entorn incomparable: els jardins que envolten el Castell de Montjuïc. Un total de 16 de nits de música i cinema.

- Advertisement -

La selecció de llargmetratges de Sala Montjuïc és una proposta pensada per descobrir o redescobrir èxits internacionals recents, clàssics de tots els temps i cinema produït al nostre país, i també per donar a conèixer apostes una mica més arriscades, sempre en versió original i amb subtítols en castellà. La pel·lícula que inaugura el Sala Montjuïc recull una de les realitats més invisibilitzades del context social com és les relacions afectives i la sexualitat entre dones de minories ètniques: Carmen y Lola, guanyadora del Goya a millor direcció novell. La sessió comptarà amb la presència de la directora Arantxa Echevarria, amb el concert previ de la rapera Joina i la projecció del curtmetratge Cerdita, dirigit per Carlota Pereda.

- Advertisement -

També hi haurà nits d’èxits internacionals recents, com Green Book, Bohemian Rapsody, La Favorita i Ha nacido una estrella, clàssics com Uno de los nuestros  i Con faldas y a lo loco, pel·lícules mítiques com Kill Bill, sessions per veure en família com Isla de Perros i cinema d’autor. Aquí podeu consultar la programació completa. El títol de la pel·lícula de la cloenda no es desvetllarà fins l’últim moment, com ja és tradició a Sala Montjuïc. Els curtmetratges també són protagonistes a Sala Montjuïc i aquest any es posa l’accent en les produccions nacionals dirigides per dones. Entre d’altres, podrem veure Ser o no ser, d’Esther Paredes, una peça que recorda amb humor l’absurditat de les etiquetes socials; La habitación de Alba, de Daniela Moreno, entre d’altres.

Tal com s’ha anat fent durant els darrers anys, Sala Montjuïc, inclourà a la seva programació quatre Nits Grec especials. En aquesta edició estaran dedicades a acompanyar al Festival Grec en un viatge simbòlic d’Austràlia als Estats Units amb pel·lícules com Priscilla, reina del desierto o Hacia rutas salvajes (Into the wild). La cloenda estarà dedicada un any més a qui es deixi sorprendre.

La protagonista de la campanya d’aquesta dissetena edició ret un especial homenatge a l’assistent més veterana i fidel del cinema a la fresca: la Núria Rius. Ella té 83 anys i des que va conèixer Sala Montjuïc no s’ha perdut cap edició ni cap sessió, convertint-se en un personatge mític i entranyable de les nits d’estiu al castell.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents