Jim Jarmusch obre el Festival de Cannes amb zombis Jim Jarmusch obre el Festival de Cannes amb zombis
'The Dead Don't Die' s'estrena als Estats Units el proper 14 de juny Jim Jarmusch obre el Festival de Cannes amb zombis

El gènere zombie continua de moda, malgrat semblar esgotat, sempre té un as sota la màniga i sap com sorprendre els seguidors del terror. Recentment, es va publicar el tràiler de la nova i hilarant producció del cineasta Jim Jarmush (Paterson o Only Lovers Left Alive). Sota el títol The Dead Don’t Die el film promet molta comèdia, terror i zombies i compta amb un elenc de luxe.

Ara bé, la gran sorpresa ha estat que es tracta de la pel·lícula que inaugurarà la 72 edició del Festival de Cannes i també competirà per la Palma d’Or, tot i que habitualment els films que obren el certamen resten fora de competició. El fet que una producció de terror i comèdia doni el tret de sortida al festival de renom és degut a què l’han qualificat com “una subversió humorística i, en ocasions, aterradora del gènere, però també perquè rendeix un homenatge al mateix cinema”. El jurat que s’encarregarà de triar el film guanyador està presidit pel cineasta mexicà i guanyador de diversos premis Oscars, Alejandro González Iñárritu. La inauguració se celebra aquest dimarts 14 de maig. 

La història se centrarà en una petita localitat de Centerville, on els morts vivents tornen a la vida i un grup variat i bastant peculiar de personatges hauran de fer-los front amb el que trobin pel camí. L’elenc està encapçalat per Bill Murray, Adam Driver i Tilda Swinton, als quals se sumen a Tom Waits, Steve Buscemi, Danny Glover, Chloë Sevigny, RZA, Selena Gómez, Rosie Perez, Carol Kane i, fins i tot, Iggy Pop, que es ficarà sota la pell d’un mort vivent. Aquestes són algunes de les estrelles que es deixen veure al primer avançament, però és probable que n’hagin deixat alguna per sorprendre l’espectador. Tant la direcció com el guió van a càrrec del mateix Jim Jasmush, la icona indie que el 2013 es va enfrontar als vampirs i ara s’atreveix amb els no morts. 

El film està previst que arribi a les pantalles dels Estats Units el proper 14 de juny, a Espanya encara no té data oficial d’estrena, però s’espera que no trigui gaire o potser arriba per sorpresa a algun dels festivals de cinema fantàstic dels propers mesos.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*