today-is-a-good-day

Barcelona vessa de cinema amb el D’A

- Advertisement -

Ja és a Barcelona, del 25 d’abril al 5 de maig, el Festival de cinema d’autor, on participen el CCCB, Cinemes Aribau, La Filmoteca de Catalunya i la cooperativa de cinema Zumzeig. El cartell és extens, amb 114 pel·lícules de les quals 28 són curtmetratges. Moltes seran projectades per primer cop a Catalunya. L’entrada per al públic general a cada sessió serà de 3 a 7e i es poden aconseguir abonaments per a 5 i 10 sessions.

La pel·lícula catalana de Marqués-Marcet que va triomfar a Màlaga, Els dies que vindràn, clausurarà el festival (dia 4 i 5 de maig), i l’obertura estarà a l’alçada amb el segon llarg de Louis Garrel, actor-director de talent criat per Philippe Garrel i musa emancipada de Cristophe Honoré.

Tot un cicle a la filmoteca

- Advertisement -

Amb la retrospectiva de Cristophe Honoré es projectaran pel·lícules diferents a la Filmoteca cada dia a mitja tarda (amb excepció del 29 de maig). Inclourà fins i tot cintes inèdites com Dans Paris o No ma fille, tu n’iras pas danser i l’estrena de Vivir deprisa, amor despacio.

- Advertisement -

A la seva filmografia hi trobarem musical i fins i tot òpera, un xic d’Almodòvar i un poc de Truffaut. Ha treballat amb Garrel durant anys i fins i tot va descobrir la Léa Seydoux a La Belle Persone, una de les actrius franceses de moda que vam conèixer internacionalment gràcies a La Vida de Adèle.

Fer conèixer el panorama del cinema

Al d’A hi ha moltes pel·lícules, però ben triades amb la intenció de ser una porta d’entrada per conèixer més a fons la visió diferencial que representa el cinema independent.

Engresca veure l’interès dels programadors per ressuscitar pel·lícules que han estat voltant tot l’any per festivals d’arreu, ja sigui Lucarno, Gijón o Canes. La major part d’aquestes es troben a la secció Transcisions. És impossible ser exhaustiu: Tarde para morir Joven (Lleopard d’Or de Lucarno a la direcció), Harvesters, Teret… Britànics: el director de High Rise Ben Weathley amb Happy New Year, Colin Burstead, una comèdia anglesa pròpiament dita, i Rick Alverson amb The Mountain una distopia amb Jeff Goldblum. També des del Regne Unit però amb el segell del Giallo italià, In Fabric, de Peter Strickland.

També ens trobarem amb una gran representació per part d’Àsia: Asako I & II, A Land Imagined, Jesus. A més, qui de debò vulgui posar-s’hi a fons haurà d’aprofitar per veure com a mínim una de les dues últimes pel·lícules de Hong Sang-Soo, ja sigui Grass o bé Hotel by the River, ambdues seran presents al cinema Aribau.

De gira per Catalunya

També hi ha unes quantes pel·lícules que el D’A portarà arreu de Catalunya. L’organització ha triat els films Love me not (Lluís Miñarro, Catalunya), el western modern de Nuestro tiempo (Carlos Reygadas, Mèxic), l’ironia social de Ray & Liz (Richard Billingham, Regne Unit) i  Tarde para morir joven (Dominga Sotomayor, Xile), una pel·lícula de canvis vitals: de Pinochet a la transició, de la pubertat, de la adolescència a la adultesa.

Aquestes pel·lícules es podran veure a Arenys de Munt, Berga, Figueres, Igualada, La Seu D’Urgell, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Manresa, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Carles de la Ràpita, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, així com a tretze ciutats més a Espanya.

- Advertisement -
Zep Armentano
En Zep Armentano és jugador de quidditch retirat i mil·lenial acomplexat. S’alimenta de cinema i anime, passa llargues hores a Twitter. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Armentano és operador de càmera, periodista i editor de vídeo. Col·labora amb diverses publicacions, entre les quals 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents