today-is-a-good-day

‘Cançó per a tu’: música i política als anys 60

- Advertisement -

“Una història d’amor, d’amistat, de nova cançó i de reivindicacions polítiques i socials”. Amb aquestes paraules defineix Creu Rodríguez, productora executiva de TV3 la nova TV movie de la televisió pública catalana. Cançó per a tu parlarà de música (òbviament) però també de política i dels canvis socials a la Barcelona dels 60. El film va la seva premiere el dilluns 4 de juny obrint el FIC-CAT, i més tard va formar part de la programació de la 1a Setmana del Cinema en Català. Finalment TV3 emet la pel·lícula a la TV aquest dilluns 22 d’abril a les 21.55.

Foto: CCMA/Jordi Play

- Advertisement -

 

- Advertisement -

No deixa de ser curiós que Candela Serrat (filla de Joan Manuel Serrat) sigui la protagonista i posi veu a una pel·lícula que, en part, toca de ben a prop la Nova Cançó. “Cançó per a tu no té res a veure amb el seu cognom”, comenta Oriol Ferrer, director de la pel·lícula. “Ella és aquí per les seves aptituds com a actriu. No teníem ningú clar abans del càsting. També era requisit que la protagonista pogués cantar, ja que no teníem previst doblar. Ella va fer el càsting i ho vam veure clar. El fet que sigui filla de qui és encara em donava una seguretat més absoluta, coneix aquesta història millor que qualsevol altra perquè ho ha viscut a casa seva i ho ha vist reflectit en el seu pare.”

Candela Serrat admet que ha parlat del film amb el seu pare…  “Sí, l’he comentat amb el meu pare. De fet vaig demanar més informació sobre Maria del Mar Bonet o sobre Guillermina Motta… És important perquè el personatge és femení, no deixa de ser una dona, en la mateixa època, amb la mateixa reivindicació, les mateixes idees, però una dona als anys 60. Per la nostra banda també hem buscat informació. No volíem crear uns personatges que acabessin sent una imitació absoluta d’alguna persona real perquè llavors la història seria diferent.

La pel·lícula esta coprotagonitzada per Nao Albet i Félix Herzog i explica un triangle d’amor entre tres joves estudiants a la Universitat de Barcelona dels anys 60. Segons Oriol Ferrer “és una època en ple franquisme, en dictadura, on es desperten les ganes de viure, de llibertat, de revolta, la necessitat de reclamar llibertats perdudes… Enmig de tot aquest guirigall ple d’emocions ens centrem en tres personatges.

Cançó per a tu
Fèlix Herzog, Candela Serrat i Nao Albert. Foto: CCMA/Jordi Play

Un és l’Ignasi (Félix Herzog), el més sindicalista, el més lluitador, el més aferrat a la terra… L’altre és el David (Nao Albet), un noi de bona família de Barcelona que representa la burgesia catalana d’aquells temps. És el personatge ideòleg, el cervell amagat. I la punta de llança és el personatge de la Candela Serrat, la Laia, una cantautora que viu a Barcelona en una residència. Ella, per la seva fortalesa, les ganes de tirar endavant i per la dificultat que tenien les dones per estudiar i per expressar-se lliurement, s’acaba convertint en el focus d’atenció d’aquests dos amics”.

La pel·lícula es rodarà bàsicament a Barcelona fins al 16 de febrer però també tindrà escenes a Reus (al Teatre Fortuny) i dos dies més a Llavaneres. Oriol Ferrer destaca la importància de poder gravar en llocs reals, com a les galeries de la Model, o de poder reproduir la Caputxinada al mateix monestir dels Caputxins de Sarrià on va passar tot i on han pogut parlar amb testimonis que els han pogut explicar com ho van viure. Cançó per a tu també ha fet crides de figurants per rodar dues de les seqüències més importants del film: les manifestacions del febrer del 76 i una reunió de l’Assemblea de Catalunya.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents