today-is-a-good-day

80 produccions en català omplen el 12è FIC-CAT

- Advertisement -

El Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) celebrarà la seva 12a edició entre el 8 i el 15 de juny a Roda de Berà. Ho farà amb un programa que compta amb 80 produccions entre pel·lícules, curts, documentals i videoclips 32 de les quals són estrenes absolutes a Catalunya. L’estrena més cridanera serà la de la inauguració: Barcelona 1714, d’Anna M. Bofarull, obrirà el certamen amb amor i guerra ambientada a la Guerra de Successió de fa poc més de 300 anys.

- Advertisement -

Cada any el certamen se centra en una temàtica que gira entorn una figura del cinema, en aquesta ocasió l’eix temàtic serà la Direcció de Fotografia, i pel festival passaran tant directors com directores, ja que creuen que “és molt important donar visibilitat a tots els i les professionals de tots els sectors de la indústria, més encara en una professió que compta amb només un 2% de dones”. El certamen ja ha fet pública la seva selecció oficial El cinèfil serà un dels mitjans oficials d’un certamen que té com a principal objectiu la difusió i la normalització de la llengua català a l’audiovisual. 

- Advertisement -

A la gran pantalla ubicada al Casino s’hi projectaran 6 llargmetratges, 19 curtmetratges, 6 documentals i 16 treballs de centres educatius, entre els de primària i els de secundària. Els llargmetratges, són Els dies que vindran, La filla d’algú, Staff Only, 7 raons per fugir, ARA i La vida sense la Sara AmatEls sis documentals triats son Maleïda 1882, Pavlovsky, Solo in Papua A les fosques, Goodbye, Ringo i Idrissa, crònica d’una mort qualsevol.

En aquest enllaç podeu consultar la selecció completa incloent els 19 curts, videoclips i treballs de centres educatius. El que no cal esperar per veure és l‘espot publicitari que han dirigit Toni Pinel i Cris Gambin. 

El Jurat determinarà les obres guanyadores, que es donaran a conèixer durant la gala de cloenda, el dissabte 15 de juny. Totes les produccions opten al Premi del Jurat en la seva corresponent modalitat, al Premi a la millor direcció de fotografia, al premi Nova Crítica i al Premi del Públic. A més, algunes d’elles opten al Premi a la Millor Producció de les Comarques Tarragonines.

Més suports que mai

De nou, l’Ajuntament de Roda de Berà i el festival han formalitzat, mitjançant un conveni anual, la coorganització del FIC-CAT  en virtut del qual el festival rebrà una subvenció de 25.000 euros per part de l’Ajuntament. L’acord, a més, determina les línies mestres de treball que marcaran la consecució dels objectius d’aquesta edició. En aquest sentit, Teresa Ferré, responsable de la Regidoria de Cultura del Consistori, ha passat a formar part activa del Comitè organitzador del Festival.

El Festival és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i altres ens públics i empreses privades que, gràcies a les seves aportacions, el fan viable econòmicament. Cal destacar, però, que tots els recursos es destinen a l’organització del certamen, les persones que hi assisteixen i els membres del comitè organitzador no perceben cap recompensa. Una de les novetats importants del FIC-CAT 2019 és la incorporació al projecte del Festival d’altres municipis de la comarca, concretament el de Torredembarra i el de Creixell, que han valorat amb interès l’aportació cultural que fa el certamen a nivell territorial.

- Advertisement -

El certament serà d’accés lliure a les projeccions i comptarà amb un bon nombre de sessions entre les diverses seccions que van a concurs: llargmetratges, curtmetratges, documentals, treballs de centres educatius i videoclips. Enguany se sumarà al certamen la pantalla Retrospectiva, fruit de l’acord amb la Filmoteca de Catalunya. L’objectiu és fer un recorregut per la història del cinema català i per les produccions, realitzadors i realitzadores que han deixat petjada en la cultura cinematogràfica del nostre país. Aquesta secció la inaugurarem el diumenge 9 de juny a les 22h amb la pel·lícula Angoixa, del desaparegut Bigas Luna (1946-2013), una producció de Luna Films, 1987, que va ser la primera incursió del realitzador en el cinema de terror.

També s’ha renovat l’acord entre el FIC-CAT i l’Escola de Cinema de Reus, que mantenen des de fa 3 edicions la col·laboració mitjançant la qual es vol fer visible la feina, el talent jove i els valors de la indústria cinematogràfica dels territoris del Sud de Catalunya. El festival també ha presentat el cartell de la nova edició obra de Raül Riera. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents