L’episodi IX de Star Wars ja es comença a materialitzar L’episodi IX de Star Wars ja es comença a materialitzar
L'estrena de 'The rise of Skywalker' està prevista pel 20 de desembre del 2019 L’episodi IX de Star Wars ja es comença a materialitzar

Sota el títol de The rise of Skywalker l’episodi IX d’Star Wars comença a ser una realitat. Aquest passat divendres se celebrava a Chicago la Star Wars Celebration, la convenció mes important de la saga i els productors han cregut que era el dia perfecte per destapar el primer tràiler de la novena aventura galàctica i la que ha de tancar la nova trilogia, tot i que no necessàriament ha de suposar el final de l’univers Star Wars. Ara bé, sí que és cert que per part de l’afició s’ha assumit que aquesta serà la pel·lícula que tancarà la saga de la família Skywalker, tot i que aquest ‘rise’ del títol pugui resultar contradictori.

Està previst que la pel·lícula s’estreni el 20 de desembre del 2019 i la direcció recau a mans de J. J. Abrams , qui ja s’havia posat rere la càmera a l’Episodi VII: El despertar de la força (2015) i qui també va actuar de productor a l’Episodi VIII: l’últim Jedi (2017). Abrams tabe ha coescrit el guió, juntament amb Chris Terrio (Argo o Justice League).

Igual que les dues entregues anteriors, el film estarà protagonitzat per Daisy Ridley, qui interpreta el paper de la Rai, John Boyega, qui agafa el rol d’en Finn, Oscar Isaac, qui es posa a la pell de Poe Dameron i Adam Driver al cantó fosc sota la capa de Kylo Ren. A més també hi haurà les aparicions de Domhall Gleeson (General Hux), Mark Hamill (Luke Skywalker) i Carrie Fisher (la princesa Leia), qui malauradament ens va deixar el 2016, però que gracies a metratges no utilitzats per l’Episodi VII podrà reaparèixer. També reapareixerà Billy Dee Williams, qui fins ara no havia aparegut a la nova trilogia però que interpretava Lando Calrissian, així com Kelly Marie Tran, la qual es posava a la pell de Rose Tico a l’Episodi VIII. Pel que fa a les novetats de l’elenc seran Keri Russell (The Amreicans), Dominic Monaghan (El senyor dels anells), Richard E. Grant (Can you ever forgive me?) i Naomi Ackie (Lady McBeth).

I per a aquells més aficionats a la saga, la gran sorpresa l’ha donada Ian McDiarmid, qui ha anunciat que també apareix a la saga. Potser el nom de l’actor no el recordeu però va ser el malvat més poderós d’Star Wars, l’Emperador que va crear Darth Vades, ni més ni menys que Darth Sidious. El somriure del final del tràiler ens fa pensar que potser el malvat no va morir a El retorn del jedi (1983), tal com ens pensàvem.

I de moment, fins aquí podem llegir, que diuen. Però no sense abans deixar-vos amb aquest primer tràiler.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*