Jim Jarmusch obrirà Cannes amb un film de Zombis Jim Jarmusch obrirà Cannes amb un film de Zombis
'The Dead Don't Die' està previst que arribi a les pantalles dels EUA el proper 14 de juny Jim Jarmusch obrirà Cannes amb un film de Zombis

El gènere zombie continua de moda, malgrat semblar esgotat, sempre té un as sota la màniga i sap com sorprendre els seguidors del terror. Recentment, es va publicar el tràiler de la nova i hilarant producció del cineasta Jim Jarmush (Paterson o Only Lovers Left Alive), aprofitant el dia d’April Fools (el que vindria a ser aquí l’equivalent als Sants Innocents). Sota el títol The Dead Don’t Die el film promet molta comèdia, terror i zombies i compta amb un elenc de luxe .

Ara bé, la gran sorpresa ha estat que es tracta de la pel·lícula que inaugurarà la 72 edició del Festival de Cannes i també competirà per la Palma d’Or, tot i que habitualment els films que obren el certamen resten fora de competició. El fet que una producció de terror i comèdia doni el tret de sortida al festival de renom és degut a què l’han qualificat com “una subversió humorística i, en ocasions, aterradora del gènere, però també perquè rendeix un homenatge al mateix cinema”. La programació al complert serà anunciada el proper 18 d’abril, mentre que el jurat que s’encarregarà de triar el film guanyador està presidit pel cineasta mexicà i guanyador de diversos premis Oscars, Alejandro González Iñárritu. 

La història se centrarà en una petita localitat de Centerville, on els morts vivents tornen a la vida i un grup variat i bastant peculiar de personatges hauran de fer-los front amb el que trobin pel camí. L’elenc està encapçalat per Bill Murray, Adam Driver i Tilda Swinton, als quals se sumen a Tom Waits, Steve Buscemi, Danny Glover, Chloë Sevigny, RZA, Selena Gómez, Rosie Perez, Carol Kane i, fins i tot, Iggy Pop, que es ficarà sota la pell d’un mort vivent. Aquestes són algunes de les estrelles que es deixen veure al primer avançament, però és probable que n’hagin deixat alguna per sorprendre l’espectador. Tant la direcció com el guió van a càrrec del mateix Jim Jasmush, la icona indie que el 2013 es va enfrontar als vampirs i ara s’atreveix amb els no morts. 

El film està previst que arribi a les pantalles dels Estats Units el proper 14 de juny, a Espanya encara no té data oficial d’estrena, però s’espera que no trigui gaire o potser arriba per sorpresa a algun dels festivals de cinema fantàstic dels propers mesos.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*