El 12è FIC-CAT homenatja els directors de fotografia El 12è FIC-CAT homenatja els directors de fotografia
La temàtica se centra en la figura del Director/a de Fotografia El 12è FIC-CAT homenatja els directors de fotografia

El Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) celebrarà la seva 12a edició entre el 8 i el 15 de juny a Roda de Berà. Cada any se centren en una temàtica que gira entorn una figura del cinema, en aquesta ocasió l’eix temàtic serà la Direcció de Fotografia, i pel festival passaran tant directors com directores, ja que creuen que “és molt important donar visibilitat a tots els i les professionals de tots els sectors de la indústria, més encara en una professió que compta amb només un 2% de dones”. Recentment el festival ha fet públic l’espot publicitari que han dirigit Toni Pinel i Cris Gambin. 

De nou, l’Ajuntament de Roda de Berà i el festival han formalitzat, mitjançant un conveni anual, la coorganització del FIC-CAT  en virtut del qual el festival rebrà una subvenció de 25.000 euros per part de l’Ajuntament. L’acord, a més, determina les línies mestres de treball que marcaran la consecució dels objectius d’aquesta edició. En aquest sentit, Teresa Ferré, responsable de la Regidoria de Cultura del Consistori, ha passat a formar part activa del Comitè organitzador del Festival.

El Festival és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i altres ens públics i empreses privades que, gràcies a les seves aportacions, el fan viable econòmicament. Cal destacar, però, que tots els recursos es destinen a l’organització del certamen, les persones que hi assisteixen i els membres del comitè organitzador no perceben cap recompensa. Una de les novetats importants del FIC-CAT 2019 és la incorporació al projecte del Festival d’altres municipis de la comarca, concretament el de Torredembarra i el de Creixell, que han valorat amb interès l’aportació cultural que fa el certamen a nivell territorial.

El certament serà d’accés lliure a les projeccions i comptarà amb un bon nombre de sessions entre les diverses seccions que van a concurs: llargmetratges, curtmetratges, documentals, treballs de centres educatius i videoclips. Enguany se sumarà al certamen la pantalla Retrospectiva, fruit de l’acord amb la Filmoteca de Catalunya. L’objectiu és fer un recorregut per la història del cinema català i per les produccions, realitzadors i realitzadores que han deixat petjada en la cultura cinematogràfica del nostre país. Aquesta secció la inaugurarem el diumenge 9 de juny a les 22h amb la pel·lícula Angoixa, del desaparegut Bigas Luna (1946-2013), una producció de Luna Films, 1987, que va ser la primera incursió del realitzador en el cinema de terror.

També s’ha renovat l’acord entre el FIC-CAT i l’Escola de Cinema de Reus, que mantenen des de fa 3 edicions la col·laboració mitjançant la qual es vol fer visible la feina, el talent jove i els valors de la indústria cinematogràfica dels territoris del Sud de Catalunya. El festival també ha presentat el cartell de la nova edició obra de Raül Riera. 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*