Els personatges més monos de l’animació (del segle XXI) Els personatges més monos de l’animació (del segle XXI)
El cinema d'animació ens ha regalat protagonistes d'allò més entranyable Els personatges més monos de l’animació (del segle XXI)

Quins són els vostres preferits? És difícil barrejar els nans de la Blancaneu amb, per exemples els nous personatges d’animació que, via Ghibli, ens arriben del Japó. És per això que m’he decidit a fet un rànquing que comprèn només els films més enllà del 2000. O sigui, no us queixeu si no surt Totoro. Suposo que en algun moment haurem de fer un altre classificació que vagi més enrere en el temps…

10) Scrat

IA2-10Scrat eyes his most treasured – and elusive – prize: a nut. Photo credit: Blue Sky Studios ICE AGE THE MELTDOWN TM & © 2006 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. Not for sale or duplication.

‘Ice age’ (2002)

 

Potser una ardi-rata no entraria dins la definició de “mono”. Però sens dubte és el personatge més entranyable de la aga Ice Age. Divertit i curiós és l’ànima de la saga i la seva relació amor-odi amb la gla és el millor d’aquestes pel·lícules sobre la prehistòria.

9) Toothless

IMG_8904

‘How to Train Your Dragon’ (2010)

 

Segurament un drac no és un candidat idoni per una llista de personatges “monos” però Tothless és un cas a part. Quan coneix el seu amic humà no té dents i a tots dos els falta alguna cosa (part de la cua o una cama. La seva relació d’amistat és de les més tendres que hem vist a la pantalla en els últims anys.

7)  Saoirse the Selkie

selkie

‘The song of the sea’ (2014)

 

Lamentablement aquest film irlandès nominat a l’Oscar va passar sense pena ni glòria al nostre país. La història de la Saoirse barreja conte de fades i mitologia celta amb una animació tan fresca i acollidora com els habitants d’Irlanda. Una meravella a descobrir… Més i més gent l’ha de conèixer que diria aquell

6) Chihiro

chihiro

千と千尋の神隠し (‘El viatge de Chihiro’) (2001)

 

No surt Totoro (1988) però sí Chihiro. La nena que entra en un món màgic, perillós i força surrealista i ens va fer viure una aventura oriental sorprenent de la ma de l’Studio Ghibli. El mestre Miyazaki va endur-se el segon Oscar a la Millor Pel·lícula d’animació amb una de les seves faules més cèlebres.

5) Bob el minion

IMG_8905

‘Minions’ (2015)

 

Tot un fenomen. Des que van aparèixer per primer cop a Despicable Me l’any 2010 la seva popularitat no ha parat de créixer superant al seu amo Gru i la seva família. L’estiu passat la seva pel·lícula en solitari va arrasar i ja és l’11è llargmetratge més taquiller de la història. En són una bona colla però segur que esteu d’acord que en Bob és el més mono de tots.

4) Wolf children

wolf_children_review_screenshot-1

おおかみこどもの雨と雪 (‘Wolf children’, 2012)

 

Igual que The song of the sea, aquest film japonès va passar massa desapercebut a casa nostra. La història ens explica com una universitària s’enamora d’una home llop i té dos fills amb ell però per circumstàncies que no venen al cas acaba sent mare soltera de dos nens molt animals. La relació amb la natura, l’acceptació de la diferència i l’adaptació a realitats diferents fan daquest film de Mamoru Hosoda una de les joies modernes de l’animació contemporània. Una altra peça a descobrir (si no ho heu fet ja)

3) Po el Kungfú Panda

KP2_2

‘Kungfu Panda 2’ (2011)

 

Irresistible! L’escena en que descobrim el passat del panda més famós del cine és senzillament corprenedora. A veure els pandes ja són animalons simpàtics de per si però si son adoptats per una oca que fa fideus i intenten excel·lir en el noble art del kungú la cosa només fa que millorar. La saga que va començar el 2008 ha anat a pitjor però el personatge segueix sent un encert. A tots ens agradaria traspassar la quarta paret i tenir-lo com a os de peluix.

2) Puss in boots

Kot_shrek

‘Shrek 2’ (2004)

 

A la saga Shrek li va passar una mica com a Kungfu Panda però la segona entrega sobre les aventures l’ogre verd va tenir un personatge mític: el gat amb botes “interpretat” per Antonio Banderas. La caiguda d’ulls del gat és absolutament irresistible. I us ho diu un al·lèrgic al gats… Només per això ja mereix la medalla de plata.

1) Wall-e

Wall-E_Cubecolors (1)

‘Wall-e’ (2008)

 

És un escombriaire. No parla. El seu millor amic és una cuca. Està vell i rovellat… Amb absolutament tot en contra aquest personatge va aconseguir l’any 2008 robar-nos el cor amb una de les millor pel·lícules de Pixar. Wall-e ens va demostrar que algunes màquines tenen més cor que moltes persones. La història d’amor muda i apocalíptica entre Wall-e i la robot de marca Apple Eva marca un abans i un després a la història del cinema d’animació. Entranyable i adorable des del minut u s’ha guanyat, sense dubte, la primera plaça.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*