today-is-a-good-day

“Mira lo que has hecho”: les segones parts sí que són bones

- Advertisement -

El febrer de l’any passat escrivia al meu compte de Twitter: “Més enllà d’un gènere, una temàtica i un producte 10, em sembla que Mira lo que has hecho és un projecte tan petit, proper i ben cuidat que et deixa enganxat!”. I ara, just un any després i havent acabat de veure la segona temporada, torno a reafirmar-me amb aquesta mateixa idea.

Segurament us heu cansat de sentir dues de les frases més utilitzades en el món cinèfil i audiovisual: “les segones parts mai són bones” i/o “si una cosa ha sortit bé, no la toquis”. Doncs Mira lo que has hecho les tomba totes dues, perquè s’arrisca a fer una temporada totalment diferent de la primera, i aconsegueix superar-se a si mateixa.

- Advertisement -

En aquesta segona temporada, la sèrie s’acosta al drama i s’allunya una mica de la comèdia (però sense abandonar-la, perquè l’utilitzarà en els moments en què és més necessària). L’equip de guionistes de Mira lo que has hecho ha trobat, en aquesta segona temporada, la combinació perfecta entre dos gèneres que a vegades són difícils de combinar amb la dosi exacte. D’aquesta manera aconsegueixen que els espectadors se’ns escapi un somriure en els moments més “amargs” d’una història tan real i quotidiana que marca la vida de qualsevol persona: la maternitat (i paternitat).

- Advertisement -

En els sis capítols d’aquesta segona temporada, seguirem el camí de la parella formada per la Sandra i en Berto, i hi ajuntarem tres elements que posaran a provar el seu matrimoni: un fill de tres anys en una etapa en què busca l’atenció constant dels seus pares, la imminent arribada de bessons, i el rodatge d’una sèrie protagonitzada pel mateix Berto.

De fet, aquest és un dels punts més destacats d’aquesta segona temporada: en Berto es troba en ple rodatge de la seva pròpia sèrie. És a dir, en aquesta nova temporada, Mira lo que has hecho juga amb la metaficció. Un joc de miralls que, al final, ens servirà per remarcar el principal conflicte d’aquesta nova entrega: la distància que es crea entre la Sandra i en Berto, en un moment en què ella necessita l’ajuda i el suport del seu marit, i ell només té temps per un rodatge que el portarà a crear-se la seva “vida ideal”.

Javier Ruiz Caldera és el director dels sis nous episodis, que també compten amb noves incorporacions davant la càmera respecte a la primera temporada: Belén Cuesta, en el paper de la dona d’en Berto dins la sèrie que es grava; i Núria Gago, amiga de la Sandra dins la ficció; entre d’altres. A més, també hi podeu trobar un cameo d’Andreu Buenafuente, el pare televisiu del Berto real (i també de la ficció).

És precisament en l’aparició dels personatges secundaris, i les trames que van vinculades a aquests, on hi trobo a faltar alguna cosa: són trames que, per diferents motius, necessites saber-ne més. Però ja sigui per la durada dels capítols (que per cert, és totalment encertada), o per la importància de la trama principal, no s’acaben de desenvolupar ni aprofundir com realment agradaria a més d’un espectador. Ens quedem amb la mel als llavis.

En aquesta segona temporada, Mira lo que has hecho demostra que un humor subtil i ben cuidat fet servir en els moments més adequats, és la base de l’èxit d’una bona comèdia. Per fer riure no cal cridar ni fer pallassades.

Per últim, deixeu-me acabar amb un detall que vaig conèixer l’altre dia: en una de les entrevistes de promoció de la sèrie, Eva Ugarte i Berto Romero van assistir al programa “La Resistencia”. Durant l’entrevista, van explicar que en aquest rodatge van sumar i dividir els sous de tots dos actors, perquè poguessin cobrar exactament el mateix. Berto Romero deia: “Si dos personas trabajan lo mismo, han de cobrar lo mismo”. I així hauria de ser sempre.

- Advertisement -

Si no heu vist la nova temporada, us animo a veure-la! La trobareu a Movistar+. I, per cert, la productora i el canal de pagament ja n’han confirmat una tercera temporada.

Veredicte

Agradarà a: qui esperi una història real i quotidiana.

No agradarà: a aquells que esperin en Berto Romero en altres registres als que ens té acostumats.

Enganxòmetre: 8

Nota: 9

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents