El retorn d’en Vidocq a ‘L’emperador de París’ El retorn d’en Vidocq a ‘L’emperador de París’
El film arriba a les pantalles el 26 de juliol El retorn d’en Vidocq a ‘L’emperador de París’

La productora Gaumont va publicar, a finals de l’any passat, el tràiler i cartell oficials de la darrera pel·lícula del cineasta francès Jean-François Richet, responsables de films com Blood Father, Assault on Precinct 13, Un moment d’égarement o les dues entregues de Mesrine (L’insticnt de mort i L’Ennemi public nº1). El film es va estrenar a França el passat desembre, mentre que a les nostres pantalles arriba el proper 26 de juliol de la mà de Selecta Visión, però abans es podrà veure al BCN Film Fest, formant part de la Secció Oficial. 

Sota l’imperi de Napoleó, François Vidocq, va ser l’únic home que va aconseguir escapar d’una de les més grans penitenciaries del país, esdevenint una llegenda sota els baixos fons parisencs. Donat per mort després de la seva darrera evasió, l’ex-presidiari va intentar passar desapercebut sota la disfressa d’un simple comerciant. Tot i així, el seu passat no deixa de perseguir-lo i, després de ser acusat d’un assassinat que no ha comès, proposa un tracte al cap de la policia: unir-se a ells per combatre la màfia a canvi de la seva llibertat.

El protagonista de L’Empereur de Paris, una superproducció d’època ambientada a l’època de l’Imperi de Napoleó, és Vincent Cassel, el qual va encapçalar l’elenc de les dues produccions de Mesrine. L’actor donarà vida al llegendari Eugène-François Vidocq. Patrick Chesnais, August Diehl, Olga Kurylenko Denis Lavant, Freya Mavor, Denis Menochet, Jérôme Pouly, James Thiérrée i Fabrice Luchini completen l’elenc d’aquesta cinta.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*