El cinema català torna a triomfar al Festival de Màlaga El cinema català torna a triomfar al Festival de Màlaga
'Els dies que vindran' de Carles Maqués-Mercet és la gran triomfadora del certamen amb tres premis El cinema català torna a triomfar al Festival de Màlaga

Després del gran recorregut per festivals de 10.000km i Tierra Firme, Carlos Marqués-Marcet torna amb Els dies que vindran. Aquest film de Lastor Media i Avalon protagonitzat per David Verdaguer i María Rodríguez va tenir la seva estrena mundial al  Festival de Rotterdam i ara s’ha estrenat amb glòria al Festival de Màlaga. La pel·lícula ha guanyat tres premis dels grossos: millor film, millor director i millor actriu per Maria Rodríguez Soto.

Aquests mateixos premis són els que fa cinc anys es va endur 10.000 km, el film que va catapultar el director català també amb David Verdaguer com a protagonista. Aquesta victòria a la 22a edició del Festival de Málaga suposa un nou èxit del cinema català que ha guanyat el festival més important de cinema espanyol en 6 dels darrers 8 anys. Els guardons pel cinema català, però, no acaben aquí… També en aquesta secció del festival, l’actor Quim Guitiérrez ha estat premiat amb una Biznaga de plata al millor actor de repartiment per Litus.

D’altra banda, a la secció ZonaZine, Ojos negros, de Marta Lallana i Ivet Castelo, ha rebut la Biznaga de plata a la millor pel·lícula i Aina Clotet ha rebut la Biznaga de plata a la millor actriu per la seva participació a La filla d’algú, una pel·lícula coral dirigida per 11 directors i directores sorgits de l’ESCAC. L’actriu Elena Martín guanya la Biznaga de plata per Suc de síndria a la secció oficial de curts de ficció. El curtmetratge Viacruxis s’ha alçat amb la Biznaga de plata al millor curtmetratge a la secció oficial de curts d’animació (Animazine), premiat amb una dotació de 3.000 euros.

Els dies que vindran, la nova història familiar de Marqués-Mercet

El film guanyador del màxim guardó explica com la Vir (María Rodríguez) i el Lluís (David Verdaguer) fa només un any que surten junts quan descobreixen que estan embarassats. Durant nou mesos se seguirà l’aventura d’aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que farà la seva vida, les pors i alegries, les seves expectatives i realitats, que durant l’embaràs creixen. Maria Rodríguez va actuar embarassada de veritat amb la seva parella a la vida real (Verdaguer) fet que suma mèrits a la cinta.  Els dies que vindran està produïda per Lastor Media i Avalon P.C, amb el suport del ICAA, ICEC, i la participació de Movistar+ i TV3.

"Els dies que vindran" triomfa al Festival de Málaga

"Els dies que vindran" de Carlos Marqués-Marcet s'emporta els premis a millor pel·lícula, millor direcció i millor actriu per Maria Rodríguez Soto al #22FestivalMálaga: bit.ly/2YgRhwJ 👏Hem parlat amb els seus protagonistes durant el certamen 👇

Geplaatst door Acadèmia del Cinema Català – Premis Gaudí op Zaterdag 23 maart 2019

Xavier Sabatés

Xavier Sabatés Comentaris cinèfils

Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*