today-is-a-good-day

‘Magnum’: el bigoti més carismàtic de la TV

- Advertisement -

Aquesta secció es caracteritza per portar-vos biografies de personatges mítics, habitualment relacionats (tot i que no sempre) amb alguna estrena d’actualitat. Permeteu-me en aquesta ocasió que faci un exercici de nostàlgia. Sí, vivim en un moment d’explosió de sèries de tota mena que alguns no han dubtat a qualificar de l’edat d’or d’aquest format. Una afirmació agosarada que, d’alguna manera, sembla obviar que de sèries n’hi ha hagut sempre, i algunes de gran qualitat. Viatgem doncs en el temps tot cercant un personatge que va marcar la infantesa de molts de nosaltres, ni més ni menys que Thomas Magnum.

Un detectiu privat anomenat Magnum

- Advertisement -

Habituats a un cert tipus de detectiu fosc, amb mals hàbits, treballant en els baixos fons d’entorns urbans (vaja, l’arquetip hereu del cinema noir) Magnum representava un alè d’aire fresc: sorneguer, però benintencionat, d’hàbits sans i fent la seva feina en un entorn paradisíac com Hawaii, Magnum només compartia amb els seus col·legues de professió, el gust per les dones i la capacitat de resoldre crims. Fins i tot el seu modus operandi s’allunyava del tòpic, en lloc del típic llop solitari, Magnum sempre s’envoltava de la seva colla d’amics, Rick i TC fonamentalment, a l’hora d’ajudar-lo en les seves investigacions.

- Advertisement -

tom-selleck-magnum-pi

No ens enganyem, ens trobem davant un personatge icònic, tant pel que envolta la creació del personatge en si, com per la sèrie de símbols que l’acompanyaven. Símbols que, al seu torn, ja constituïen senyals de marca originals, reconeixibles i que l’envoltaven d’un aire barreja de carisma, romanticisme i reconeixement. Així, el mateix actor que donava vida a Magnum ja arribava a la sèrie amb l’aura de ser l’home que havia renunciat a ser Indiana Jones i, deixant de banda si va escollir bé, la veritat és que Magnum no hagués estat el mateix sense l’aparença de Tom Selleck. Un actor competent que aportava una dosi justa de masculinitat: viril sense transmetre agressió, natural en la seducció, afalagador sense trampes i físicament portentós sense excessos hormonals. És a dir, podria ser el teu veí simpàtic, atractiu, esportista, però que no faria fàstics a un bon sopar o a prendre una cervesa.

Un mite de la TV dels 80

Però això per si sol no hauria estat suficient. Evidentment, tot personatge necessita una iconografia al voltant. Marques d’estil que el diferenciïn de la resta a simple cop d’ull i Magnum n’anava sobrat. El Ferrari vermell. El llogater rondinaire (inoblidable Higgins i els seus dòbermans Zeus i Apol·lo). Les camises florejades… L’helicòpter d’en TC. I sobretot un bigoti formós. Tot plegat creava un conjunt que no només acompanyaven el concepte del personatge sinó que el construïen d’igual manera que la seva personalitat o la manera de resoldre els crims.

Programme Series: Magnum, P.I. - (Series 01).

Magnum P.I. era en definitiva una sèrie blanca, sense grans virtuosismes ni trames complicades, però que essencialment aconseguia atrapar l’espectador pel magnetisme del seu protagonista. Sí, el de menys era què passaria en el capítol. El més important era connectar un cop més amb el protagonista, amb la seva capacitat de seduir-nos amb el seu somriure i les seves aventures, no tant les detectivesques com els seus assumptes quotidians. Un personatge, doncs, que forma part de l’imaginari col·lectiu de tota una generació.

- Advertisement -
Àlex Lascort
Barceloní i rodamon de les rodalies metropolitanes l'Àlex P. Lascort és un cinèfil compulsiu per herència familiar. Escriu a diversos mitjans online com 'Cine Maldito' o 'Fantastic Plastic Mag'. S'uneix a l'equip d'El cinèfil amb ganes d'explorar la cinefilia des d'una perspectiva nostrada.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents