El 2n festival de cine francòfon aterra a Barcelona El 2n festival de cine francòfon aterra a Barcelona
El Festival Ohlala! tindrà lloc del 13 al 19 de març El 2n festival de cine francòfon aterra a Barcelona

La ciutat de Barcelona es vesteix de gala per acollir la segona edició del Festival de cinema francòfon, més conegut com a Ohlalà! i que tindrà lloc del 13 al 19 de març. La secció oficial a competició comptarà amb 11 llargmetratges, entre els quals hi haurà un documental i un film d’animació. Tots són una selecció de títols recents, alguns dels quals han rebut diverses nominacions als principals festivals de cinema d’arreu del món i als recents Premis César. Gairebé tots són inèdits a Catalunya i provenen de països de parla francòfona: França, Bèlgica, Suïssa, Tuníssia o Canadà, entre d’altres. La programació completa es pot consultar en aquest enllaç

La sessió inaugural tindrà lloc el dimecres 13 de març a les 20h i serà En liberté! dirigida per Pierre Salvadori. Mentre que la cloenda serà el film dirigit per Jeanne Herry, Pupille, que es projectarà el 19 de març a les 20h. El film d’animació serà Dilili à Paris, del cineasta Michel Ocelot (saga Kirikou) i el documental serà L’homme qui répare les femmes de Thierry Michel. La resta de films seran per Le vent tourne, En guerre, Les chatouilles, Mon cher enfant, Un amour impossible, Les rois mongols i Nos batailles. Totes aquestes projeccions tindran lloc a l’Institu Francès. 

‘Dilili à Paris’ el film d’animació present enguany

A més, hi haurà una retrospectiva amb 4 films dedicada a Agnès Jaoui, directora, guionista i actriu, que apadrina aquesta edició. Com a novetat, s’entregarà el Premi de la Crítica de la mà de 5 importants crítics cinematogràfics, a part del Premi del Públic i del Premi del Jurat Jove. Les pel·lícules triades per a la retrospectiva es veuran als Cinemes Texas i són Comme une image (Para todos los gustos), Aurore (50 primaveras), Au bout du conte (Un cuento francés) i Le goût des autres (Para todos los gustos).

Al llarg del festival i en finalitzar les projeccions, el públic podrà gaudir de diversos col·loquis amb els convidats. A part de la mencionada Agnès Jaoui, també hi haurà Catherine Corsini (directora de Un amour impossible) i Pierre Deladonchamps (actor de Le vent tourne i Les Chatouilles).

Agnes Jaoui és la padrina d’aquesta edició

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*