El 2n festival de cine francòfon aterra a Barcelona

- Advertisement -

La ciutat de Barcelona es vesteix de gala per acollir la segona edició del Festival de cinema francòfon, més conegut com a Ohlalà! i que tindrà lloc del 13 al 19 de març. La secció oficial a competició comptarà amb 11 llargmetratges, entre els quals hi haurà un documental i un film d’animació. Tots són una selecció de títols recents, alguns dels quals han rebut diverses nominacions als principals festivals de cinema d’arreu del món i als recents Premis César. Gairebé tots són inèdits a Catalunya i provenen de països de parla francòfona: França, Bèlgica, Suïssa, Tuníssia o Canadà, entre d’altres. La programació completa es pot consultar en aquest enllaç

- Advertisement -

La sessió inaugural tindrà lloc el dimecres 13 de març a les 20h i serà En liberté! dirigida per Pierre Salvadori. Mentre que la cloenda serà el film dirigit per Jeanne Herry, Pupille, que es projectarà el 19 de març a les 20h. El film d’animació serà Dilili à Paris, del cineasta Michel Ocelot (saga Kirikou) i el documental serà L’homme qui répare les femmes de Thierry Michel. La resta de films seran per Le vent tourne, En guerre, Les chatouilles, Mon cher enfant, Un amour impossible, Les rois mongols i Nos batailles. Totes aquestes projeccions tindran lloc a l’Institu Francès. 

- Advertisement -

‘Dilili à Paris’ el film d’animació present enguany

A més, hi haurà una retrospectiva amb 4 films dedicada a Agnès Jaoui, directora, guionista i actriu, que apadrina aquesta edició. Com a novetat, s’entregarà el Premi de la Crítica de la mà de 5 importants crítics cinematogràfics, a part del Premi del Públic i del Premi del Jurat Jove. Les pel·lícules triades per a la retrospectiva es veuran als Cinemes Texas i són Comme une image (Para todos los gustos), Aurore (50 primaveras), Au bout du conte (Un cuento francés) i Le goût des autres (Para todos los gustos).

Al llarg del festival i en finalitzar les projeccions, el públic podrà gaudir de diversos col·loquis amb els convidats. A part de la mencionada Agnès Jaoui, també hi haurà Catherine Corsini (directora de Un amour impossible) i Pierre Deladonchamps (actor de Le vent tourne i Les Chatouilles).

Agnes Jaoui és la padrina d’aquesta edició

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents