L’èxode de la Guerra Civil en una TV movie L’èxode de la Guerra Civil en una TV movie
'Èxode, de la batalla a la frontera' de Román Parrado és la seqüela no oficial de 'Ebre del bressol a la batalla' L’èxode de la Guerra Civil en una TV movie

El passat 4 de març va arrencar el rodatge d’Èxode, de la batalla a la frontera, una pel·lícula per a la televisió dirigida per Roman Parrado, escrita per Eduard Solà i produïda per Set Màgic Audiovisual. El rodatge de la pel·lícula durarà quatre setmanes i es durà a terme en diferents localitzacions: Viliella, Sant Llorenç de Morunys, la Colònia Vidal a Puig-reig, Cerdanyola, el Pla de la Calma, Prats i Sansor i el Montseny. El film és, d’alguna manera, la seqüela no oficial de Ebre, del bressol a la batalla el film que també va dirigir Román Parrado l’any 2016 i que va endur-se el Premi Gaudí al Millor Films per a Televisió a la 9a edició del guardons de l’Acadèmia del Cinema Català.

Èxode, de la batalla a la frontera situarà la trama a finals del 1939, després de la desfeta a la Batalla de l’Ebre, quan la població civil republicana va començar una fugida massiva cap a França. A dones, nens i vells van unir-s’hi els milers de soldats republicans que, a poc a poc, i veient que s’acostava la derrota, anaven desertant. Aquesta és la història d’un viatge emprès per més de 460.000 persones, és la història de tots aquells fugitius que varen deixar enrere la seva vida a la recerca d’una nova llar. El film és una coproducció amb TV3 i la col·laboració d’Aragó Televisió, l’ICEC, MHM EBRO 1938 i el CECAAC.

Fugir per sobreviure

Finals de 1939. Després de la derrota a la Batalla de l’Ebre l’exèrcit republicà és al llindar de la desfeta. Veient la difícil situació militar, la població civil republicana comença una fugida massiva cap a França i a poc a poc els militars, de forma ordenada o desertant, s’hi van unint. Els nacionals guanyen terreny dia a dia i la caiguda de la II República es preveu imminent. La pel·lícula barrejarà la temàtica bèl·lica i política amb la història d’amor del Guillem i la Maria, però també narrarà la història dels més de 460.000 refugiats que van creuar la frontera francesa aquell hivern. Tot el que van viure en aquell viatge fins a “la línia” forma part del recorregut vital de cadascun d’ells però també de la memòria col·lectiva. El repartiment d’aquest film està encapçalat per Marcel Borràs, Roser Tàpias i Joan Amargós, acompanyats per Òscar Muñoz, Marta Aguilar, Zoe Stein, Sofia Valés, , Manuel Morón, Ivan Benet i Adrian Grösser.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*