Clint Eastwood i Bradley Cooper junts a ‘The Mule’ Clint Eastwood i Bradley Cooper junts a ‘The Mule’
El film dirigit per Eastwood arriba a les pantalles el proper 8 de març Clint Eastwood i Bradley Cooper junts a ‘The Mule’

El veterà i polivalent Clint Eastwood (Million Dollar Baby o Mystic River) torna a la gran pantalla amb el film The Mule, el qual protagonitza i dirigeix, sota un guió adaptat de Nick Schenk, qui va escriure Gran Torino (2008), una pel·lícula premiada en molts festivals i que tractava temes molt contundents com el racisme, la vellesa, l’amistat o la immigració. Des de aquesta ocasió Eastwood no exercia el doble rol en una producció, ja que en aquests 10 anys ha centrat més l’atenció en la direcció.

La història, basada en fets reals, se centra en Earl Stone (Eastwood), un octogenari que està en fallida i, tot sol, ha de fer front a l’execució hipotecària del seu negoci. Per fer front a les despeses, li ofereixen una feina senzilla que només requereix conduir. Sense adonar-se’n es converteix en un traficant de drogues pel càrtel mexicà i passa a estar sota la vigilància de l’agent de la DEA, Colin Bates (Cooper).

Al  juny del 2014, el diari New York Times va publicar un article sota el títol The Sinaloa Cartel’s 90 Years-Old Drug Mule, a càrrec del periodista Sam Dolnick, que relatava la història de Leo Sharp (a l’adaptació han canviat els noms originals), l’octogenari narcotraficant. Al cap de poc de ser publicat, els drets del reportatge van ser venuts a Imperative Entertaintment, inicialment es va pensar en el director de Zombieland i Venom (Ruben Fleischer) per a la direcció, però poc després Warner Bros va entrar en joc i amb això, la productora Malpaso Productions, de Clint Eastwood.

L’elenc està conformat, a més, per Bradley Cooper (A Star is Born o American Sniper) qui exerceix el rol de co-protagonista, Michael Peña (Extinction o The Martian), Taissa Farmiga (The Nun o The Final Girls), Laurence Fishburne (sèrie Hannibal o Contagion) i la filla del cineasta, Alison Eastwood (Absolute Power o Tightrope), entre d’altres. Arriba a les pantalles el proper 8 de març del 2019. El rodatge va tenir lloc aquest any a llocs com Atlanta, Augusta i Las Cruces a Nuevo México. El tràiler deixa entreveure que The Mule podria rebre alguna nominació als Oscars.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*