1×1 dels Oscars 2019 1×1 dels Oscars 2019
Resum dels films candidats a la Millor Pel·lícula (amb una pinzellada d'humor) 1×1 dels Oscars 2019

Com ja vam fer el 2017 i també el 2018El cinèfil fem informació de servei i us brindem en format ràpid i fàcil (i amb d’humor d’allò més fi) tota la informació necessària per tenir una conversa de bar sobre els Oscars 2019. Si voleu veure tots els nominats ho podeu fer en aquest enllaç però si el que voleu és saber què passarà i tenir quatre idees sobre qui guanyarà i per què continueu llegit que això us interessa!

A continuació veureu un resum dels 9 films nominats a Millor Pel·lícula i les possibilitats que té cadascun de triomfar. Així doncs, sense més preàmbuls, comencem…

‘La favorita’ per guanyar

Definició ràpida: Una reina curta de gambals és manipulada per la seva assistent fins que arriba una nova assistent que li vol prendre el lloc a la primera. Farà el que sigui per ser la nova favorita… EL QUE SIGUI!

Lovers: Els que pensen que Yorgos Lanthimos és el Tarantino grec i els fans del cinema cru i sense tabús.

Haters: Els que van d’historiadors i diuen que això no està demostrat i que tot és mentida i subscriptors lletraferits de la revista Sapiens.

Possibilitats d’Oscar: Moltes. Arrasarà en categories tècniques (vestuari, maquillatge, direcció d’art…) i guanyarà l’Oscar a la Millor Actriu (Olivia Colman) i Actriu Secundària (Rachel Weisz) També té serioses opcions per ser la Millor pel·lícula però potser és massa guardonar un film com aquest…

Suma d’emojis:  + +  + 

Llegeix la nostra crítica. Autora: Ylenia Cañadas. Nota: 8,5

Tots els camins porten a l’Oscar

Definició ràpida: Mary Poppins sense una cullerada plena de sucre (i a Mèxic).

Lovers: Culturetes pretensiosos que gaudeixen de drames, així, profunds amb missatge social i reflexions profundes.

Haters: Els que volen que guanyi Bohemian Rhapsody i pensen que 2 hores de pallissa moral en blanc i negre no compensa per molt que la fotografia sigui genial i que hagis vist la pel·li a casa, en pijama al sofà.

Possibilitats d’Oscar: Moltes. Pel·lícula de parla no anglesa assegurat i Fotografia garantit. A partir d’aquí si els acadèmics es lleven amb el dia “sensiblero” ho guanyarà tot.

Suma d’emojis:  +  +  +  +  +  

Llegeix la nostra crítica. Autor: Martí Aragonès. Nota: 9

Mr. Danger i el seus amics viciats

Definició ràpida: Dick Cheney va ser dolent. Molt dolent. Si vas a veure la pel·li ho recordaràs.

Lovers: Progres d’esquerres.

Haters: MAKE AMERICA GREAT AGAIN, COLLONS!

Possibilitats d’Oscar: Christian Bale, Millor Muntatge i poca cosa més. Si els acadèmics es lleven guerrillers (cosa que passa poc) pot donar alguna sorpresa.

Suma d’emojis:   + 

Passejant Mr. Ali

Definició ràpida: Passejant Miss Daisy però al revés: el blanc condueix al negre pel sud dels Estats Units. SPOILER ALERT: parla de racisme.

Lovers: Tothom: és allò que es diu una Ultimate feel good movie.

Haters: Els que creuen que una història sobre racisme de veritat és Blackkklansman i pensen que això és un tallat descafeïnat, curt de cafè, amb sacarina i llet de soja de Starbucks… Perdó, del FKC.

Possibilitats d’Oscar: Força. Oscar per Aragorn que ja toca! Si els acadèmics es lleven políticament correctes i han posat molt de sucre al cafè potser guanya el premi a la Millor Pel·lícula i tot. És l’opció fàcil i políticament correcte.

Suma d’emojis:   + 

Llegeix la nostra crítica. Autor: Ignasi Juliachs. Nota: 9

We are the champions

Definició ràpida: El videoclip més car de Queen amb paios que imiten els membres reals de Queen.

Lovers: Fans de Queen. És obvi, no?

Haters: Lliurepensadors que saben veure que més enllà de tocar la fibra amb cançons mítiques és un film mediocre.

Possibilitats d’Oscar: Algunes. Mr. Robot (Rami Malek) li pot robar l’Oscar a Aragorn (Viggo Mortensen) i Batman (Christian Bale) i alguna cosa tècnica caurà. Si guanya l’Oscar a Millor Pel·lícula és que els acadèmics no en saben gaire de cine.

Suma d’emojis:  +  +  

Llegeix la nostra crítica. Autors: Criticutres . Nota: 8,3

The Black Avenger

Definició ràpida: Pel·li de superherois amb els tòpics de sempre però (oh sorpresa!) amb un protagonista negre.

Lovers: Marvel Zombies i adolescents hiperventilats que possiblement vagin al cine amb una llauna de Monster amagada a la seva jaqueta Napapijri.

Haters: La resta del món… O sigui, la gent normal.

Possibilitats d’Oscar: Poques (pel bé de la reputació dels Oscars).

Suma d’emojis:  

Llegeix la nostra críticaAutora: Ylenia Cañadas. Nota: 7

Un negre a la gola del llop blanc

Definició ràpida: Un pol·li negre s’infiltra al KKK (com diu el títol de la pel·li). El que passa a continuació et sorprendrà…

Lovers: Incondicionals d’Spike Lee (si és que n’hi ha algun) i del cine políticament correcte que explica problemes reals de manera políticament incorrecte (i una mica demagògica). Ah, i fans de l’humor… NEGRE!

Haters: Fans de Green Book i de les històries ensucrades.

Possibilitats d’Oscar: Poques. Lamentablement serà una de les grans perdedores. M’hi jugo un pèsol negre a que no guanya cap Oscar. Com a molt Guió.

Suma d’emojis: 

Llegeix la nostra crítica. Autors Criticutres: . Nota: 7.5

Lady Gaga es actriu!

Definició ràpida: Lady Gaga és actriu i Bradley Cooper director! Què li heu fet al segle XXI!

Lovers: Fans de Lady Gaga que descobreixen que a part de cantar molt bé també pot fer alguna cosa més.

Haters: Els que no veuen res de nou i atractiu en adaptar una història que s’ha fet mil cops amb una estrella pop.

Possibilitats d’Oscar: Poques. Premis a la música i les cançons i poca cosa més. Si Lady Gaga guanya un Oscar per sobre de Glenn Close o Olivia Colman és que definitivament el món s’ha anat a la merda.

Suma d’emojis: 

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*