El BCN Film Fest: un llibre obert al cinema El BCN Film Fest: un llibre obert al cinema
El 3r Barcelona Film Fest se celebra del 22 al 30 d'abril El BCN Film Fest: un llibre obert al cinema

Fa dos anys va néixer el que vol ser el festival de cinema de referència de Barcelona. El BCN Film Fest va començar fort portant Richard Gere als Cinemes Verdi i aquest Sant Jordi torna amb la mateixa recepta: preestrenes basades en llibres o amb fets reals i recuperar clàssics immortals. El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (nom complet ofiacial) se celebrarà del 22 al 30 d’abril als Cinemes Verdi. En una presentació als mateixos cinemes, que celebraven una jornada de portes obertes coincidint amb la seva remodelació, s’han presentat algunes de les novetats d’enguany. La primera és un relleu en la direcció.

La periodista i crítica de cinema Conxita Casanovas, responsable del programa Va de cine de RNE, és la nova directora del certamenVolem que la literatura sigui la companya del cinema, explica Casanovas  tot afegint que aquest és un festival molt jove que espera que aquesta 3a edició sigui la de la consolidació com a festival de referència a la primavera barcelonina”.

Els films que veurem

La Secció Oficial del Festival torna a apostar pels vincles entre el Cinema, la Literatura i la Història. Les pel·lícules seleccionades són, fonamentalment, adaptacions d’obres literàries, produccions relacionades amb algun fet històric i films biogràfics sobre personalitats rellevants. Aquesta és la llista de films confirmats, de moment.

EDMOND

Una de les produccions franceses més importants de l’any, recrea la gestació i l’escriptura de l’emblemàtica obra de teatre Cyrano de Bergerac per part d’un jove Edmond Rostand. Pel·lícula a l’estil de la britànica “Shakespeare in love”, és l’òpera prima del dramaturg Alexis Michalik i està interpretada per Thomas Solivérès, Olivier Gourmet i Mathilde Seigner. El mateix director presentarà a Barcelona aquesta première espanyola.

SIR

Producció de l’Índia, que es va presentar a la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes. L’òpera prima de la directora Rohena Gera, mostra el xoc cultural i de classes a l’Índia contemporània.

ROJO

La gran triomfadora de l’última edició del Festival de Sant Sebastià, guanyadora dels Premis al Millor DirectorMillor Actor Millor Fotografia, es presentarà en Secció Oficial (Fora de competició). Thriller argentí, en els convulsos anys 70, amb Dario Grandinetti i Andrea Frigerio, dirigit per Benjamin Naishtat.

THE GRAT BUSTER

El documental definitiu sobre la vida i obra de Buster Keaton del gran Peter Bogdanovich, un dels grans directors nord-americans sorgits en els anys 70.

També es projectara el documental Leonardo, quinto centenario que narra com, 500 anys després de la seva mort, Leonardo da Vinci continua sent un dels homes més admirats i reconeguts de la història de la humanitat. Aquest documental analitza les obres de Leonardo mitjançant les implicacions modernes del seu treball. 

Temps de clàssics

A més d’aquestes pel·lícules, ja s’han confirmatuna retrospetiva de títols de  Buster Keaton i Charles Chaplin amb films com EL MAQUINISTA DE LA GENERAL, SIETE OCASIONES o EL MODERNO SHERLOCK HOLMES de Keaton i EL GRAN DICTADOR, CANDILEJAS i LA QUIMERA DE ORO

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*