today-is-a-good-day

‘La Gran Il·lusió’ de la història del cinema català

- Advertisement -

La Gran Il·lusió és una sèrie que explica per primera vegada la Gran Història i les petites històries del cinema a Catalunya des de principis del 1896 fins la dècada dels anys 50. La intenció és crear un material divulgatiu atractiu i per a tots els públics. La sèrie fa referència a una actitud, a una manera de ser, on, malgrat els entrebancs, el cinema català sempre ha seguit endavant gràcies a l’entusiasme i la il·lusió de qui l’ha fet possible. Justament aquesta il·lusió, i els somnis han format part d’aquest cinema i es transmeten als espectadors. El cinema en una època que ha servit de refugi i d’ evasió en temps difícils.

En aquests set capítols es parla, entre altres temes, sobre com es feien les gravacions dels primers rodatges, s’expliquen les mil i una aventures dels germans Baños, es parla del cinema amateur, del surrealisme i de com era el cinema en estat de guerra o durant el franquisme. Aquesta sèrie d’episodis actualitza la informació coneguda, posa en context l’aventura d’un cinema supervivent, destaca els moments més decisius i prioritza les experiències humanes abans que l’opinió dels experts.

- Advertisement -

- Advertisement -

Durant la presentació, Àlex Gorina, un dels directors de La Gran Il·lusió ha explicat que “Volem que els espectadors coneguin aquest patrimoni únic del qual disposem”, i ha explicat que així s’ha fet en aquest treball, “recorrent el país i descobrint diferents persones i localitzacions, una tasca que fins i tot els ha fet plorar”.

La Gran Il·lusió. Relat intermitent del cinema català és una producció de TV3 i l’ICEC – Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració de Costa Est Audiovisuals i EGEDA i s’estrenarà el 7 de gener a Tv3.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents