‘La Gran Il·lusió’ de la història del cinema català ‘La Gran Il·lusió’ de la història del cinema català
La docusèrie repassa la història del nostre cinema ‘La Gran Il·lusió’ de la història del cinema català

La Gran Il·lusió és una sèrie que explica per primera vegada la Gran Història i les petites històries del cinema a Catalunya des de principis del 1896 fins la dècada dels anys 50. La intenció és crear un material divulgatiu atractiu i per a tots els públics. La sèrie fa referència a una actitud, a una manera de ser, on, malgrat els entrebancs, el cinema català sempre ha seguit endavant gràcies a l’entusiasme i la il·lusió de qui l’ha fet possible. Justament aquesta il·lusió, i els somnis han format part d’aquest cinema i es transmeten als espectadors. El cinema en una època que ha servit de refugi i d’ evasió en temps difícils.

En aquests set capítols es parla, entre altres temes, sobre com es feien les gravacions dels primers rodatges, s’expliquen les mil i una aventures dels germans Baños, es parla del cinema amateur, del surrealisme i de com era el cinema en estat de guerra o durant el franquisme. Aquesta sèrie d’episodis actualitza la informació coneguda, posa en context l’aventura d’un cinema supervivent, destaca els moments més decisius i prioritza les experiències humanes abans que l’opinió dels experts.

Durant la presentació, Àlex Gorina, un dels directors de La Gran Il·lusió ha explicat que “Volem que els espectadors coneguin aquest patrimoni únic del qual disposem”, i ha explicat que així s’ha fet en aquest treball, “recorrent el país i descobrint diferents persones i localitzacions, una tasca que fins i tot els ha fet plorar”.

La Gran Il·lusió. Relat intermitent del cinema català és una producció de TV3 i l’ICEC – Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració de Costa Est Audiovisuals i EGEDA i s’estrenarà el 7 de gener a Tv3.

Xavier Sabatés

Xavier Sabatés Comentaris cinèfils

Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*