‘Vertigo’ arriba a Barcelona amb un concert simfònic en directe ‘Vertigo’ arriba a Barcelona amb un concert simfònic en directe
Els dos passis del concert tindran lloc diumenge 16 als Cinemes Aribau ‘Vertigo’ arriba a Barcelona amb un concert simfònic en directe

Els fans de Hitchcock tenen una doble cita als Cinemes Aribau el proper diumenge 16 de desembre, ja que hi haurà dos passis del clàssic de culte Vertigo acompanyats de la orquestra en directe que farà les delícies del públic assistent.

Aquesta no és la primera vegada que hi ha una projecció d’aquest estil, ja que la fórmula sembla funcionar molt bé i el fet de projectar el film i amenitzar-lo amb la banda sonora en directe és una experiència increïble. Fa uns quants mesos hi va haver la projecció del musical Singin’ in the Rain i, anteriorment, d’altre clàssic del cinema com és Casablanca; però també n’ hi ha hagut de les sagues Harry Potter, El Senyor dels Anells o Star Wars, totes projectades en pantalla gran i amb una orquestra davant reproduint tot el so en directe del film, a excepció de les veus.

A causa de l’èxit que van suposar les projeccions de Casablanca (1942) i Singin’ in the Rain (1952), Grup Balaña ha apostat per presentar un altre clàssic del cinema d’intriga amb la projecció de Vertigo (1958) d’Alfred Hitchcock. El thriller psicològic amb pinzellades dramàtiques només es projectarà en dues sessions (17:30h i 21:30h) programades pel proper diumenge 16 de desembre a la Sala 5 dels Cinemes Aribau.

D’aquesta manera es rendirà un homenatge pel 60 aniversari de la cinta considerada la millor de la història del cinema (segons la darrera votació publicada per la revista Sight & Sound) protagonitzada per James Stewart i Kim Novak. Reel Solutions i l’OCM (Orquestra Simfònica Camera Musicae) s’uneixen per dur a terme aquesta celebració. La banda sonora de Bernard Hermann serà interpretada per l’OCM (més de 60 músics a l’escenari) en perfecta sincronia amb la projecció del film, tota conduïda pel prestigiós mestre internacional, Anthony Gabriele, el qual és especialista en bandes sonores.

A més de Barcelona, es portarà l’esdeveniment a Madrid (Cines Capitol) i a Saragossa (Cinemes Palafox). La projecció serà en versió original subtitulada en castellà i les entrades es podran adquirir a les taquilles del mateix cinema Aribau (en horari habitual d’obertura), a la web de www.grupbalana.com o a orquestracameramusicae.com i tenen un preu general d’entre 25 i 55 euros.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*