today-is-a-good-day

‘Yuli’ i el racisme als escenaris

- Advertisement -

Durant molts anys, la dansa professional estava només a l’abast d’uns quants. Les companyies més prestigioses com la Houston Ballet o la Royal Ballet de Londres només tenien a ballarins blancs, ja que originàriament els papers principals estaven escrits per blancs. Això va canviar quan Carlos Acosta, nascut a Cuba va arribar a convertir-se en una llegenda de la dansa i el primer ballarí negre a interpretar alguns dels papers més famosos de la història del ballet, com ara Romeu. El pròxim 14 de desembre, arribarà a la gran pantalla la vida d’aquest ballarí de la mà de Iciar Bollain, sota el títol de Yuli.

El film estarà protagonitzat pel mateix Carlos Acosta, que farà un viatge temporal a través de diferents moments de la seva vida. Des dels seus inicis a La Habana, quan obligat pel seu pare va començar a ballar sota la tutela de la seva mestra i directora de l’Escola Nacional de Ballet de Cuba. La pel·lícula també mostrarà els seus anys dins de la companyia Royal Ballet de Londres, de la qual en va formar part durant 15 anys i on va forjar la seva carrera.

- Advertisement -

- Advertisement -

Yuli és una pel·lícula que parlarà sobre els orígens, el ball, l’art i sobre la relació entre Carlos Acosta i el seu pare però també amb la resta de la família i Cuba. Iciar Bollain ha comptat amb el guió de Paul Laverty, amb la banda sonora d’Alberto Iglesias i, totes les coreografies han estat dissenyades per Maria Robira.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents