‘Yuli’ i el racisme als escenaris ‘Yuli’ i el racisme als escenaris
El nou film d'Iciar Bollaín s'estrena el 14 de desembre ‘Yuli’ i el racisme als escenaris

Durant molts anys, la dansa professional estava només a l’abast d’uns quants. Les companyies més prestigioses com la Houston Ballet o la Royal Ballet de Londres només tenien a ballarins blancs, ja que originàriament els papers principals estaven escrits per blancs. Això va canviar quan Carlos Acosta, nascut a Cuba va arribar a convertir-se en una llegenda de la dansa i el primer ballarí negre a interpretar alguns dels papers més famosos de la història del ballet, com ara Romeu. El pròxim 14 de desembre, arribarà a la gran pantalla la vida d’aquest ballarí de la mà de Iciar Bollain, sota el títol de Yuli.

El film estarà protagonitzat pel mateix Carlos Acosta, que farà un viatge temporal a través de diferents moments de la seva vida. Des dels seus inicis a La Habana, quan obligat pel seu pare va començar a ballar sota la tutela de la seva mestra i directora de l’Escola Nacional de Ballet de Cuba. La pel·lícula també mostrarà els seus anys dins de la companyia Royal Ballet de Londres, de la qual en va formar part durant 15 anys i on va forjar la seva carrera.

Yuli és una pel·lícula que parlarà sobre els orígens, el ball, l’art i sobre la relació entre Carlos Acosta i el seu pare però també amb la resta de la família i Cuba. Iciar Bollain ha comptat amb el guió de Paul Laverty, amb la banda sonora d’Alberto Iglesias i, totes les coreografies han estat dissenyades per Maria Robira.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*