today-is-a-good-day

Commovedor i colorit viatge a través de la xarxa

- Advertisement -

Han transcorregut 6 anys des que la companyia Disney va presentar un film d’animació combinat amb una sèrie de personatges de videojocs coneguts dels móns de Nintendo, Capcom, Street Fighter o SEGA, el qual es va anomenar Wreck-It-Ralph. Gràcies a la seva imaginació i reinversió del gènere va arribar al nivell de Pixar, quant a cinema de dibuixos per a tots els públics que sap transmetre un missatge a la vegada que és entretingut i esbossa complicitat amb el passat i la nostàlgia.

La història se centra en Ralph (veu original de John C. Reilly), el dolent d’un videojoc i la seva companya Vanellope von Schweetz (veu de Sarah Silverman), els quals hauran de jugar-s’ho tot viatjant per les xarxes buscant una peça de recanvi per salvar el joc d’ella, Sugar Rush. Per complicar més les coses, ambdós hauran de dependre dels ciutadans d’internet per tal que els ajudin a desenvolupar-se en aquest perillós món.

- Advertisement -

- Advertisement -

L’aventura dona el tret de sortida quan en Ralph surt dels recreatius per endinsar-se en el món inexplorat, expansiu i emocionant d’internet. A partir d’aquest moment el film transmet emocions fortes, ja que mostra el món que hi ha darrera el cable de la xarxa d’una manera impactant, enlluernador i carregada d’elements acolorits i creats amb molta originalitat. Al 2017 es va presentar la pel·lícula Emoji, la qual volia reproduir tot el món virtual de les aplicacions i emoticones d’una manera divertida, però va acabar sent un producte mediocre i avorrit. 

En aquesta ocasió Disney aconsegueix sorprendre amb tot detall, mentre va presentant personatges dins les apps més conegudes d’una manera fresca i, a la vegada, mostrant missatges i temes d’actualitat com seria el bullying, l’emancipació, l’amistat i el treball. És evident que es tracta d’un blockbuster ideal per a tota la família, però que sap quan integrar la comèdia, l’acció, la tendresa de forma intel·ligent, a més, de diversos easter eggs i referències constants, algunes molt evidents i d’altres que estan força camuflades amb l’entorn.

Cal destacar que se centra bastant en l’amistat entre els dos protagonistes i es podria haver profunditzat més en temes que afecten els usuaris d’internet (representats com una mena d’avatars de cap quadrat que viatgen per la xarxa d’aplicació en aplicació) com podria ser l’addicció o l’alineació de la pròpia identitat. És per això, que el segon acte es fa més tediós, ja que reitera sobre el mateix tema i acaba perdent l’essència còmica per l’excés d’emocions. Ara bé, tot el conjunt és com un castell de focs artificials que deixa bocabadat l’espectador.

En definitiva, és una seqüela molt digne que no arriba a l’equilibri gairebé perfecte de la seva antecessora, però que sap explicar una nova història recreada en un univers tan conegut i, a la vegada, desconegut per a l’ull humà. A més, inclou una moral, ja que els seus personatges són capaços d’evolucionar i créixer a mesura que avança el relat. En Ralph destrueix Internet es pot gaudir als cinemes també en català

Veredicte

El millor: Recrea els escenaris amb una imaginació desorbitant i combinant amb la nostàlgia i la comèdia ben equilibrada. 

El pitjor: La segona part perd força i acaba en una espiral de repeticions que es fa avorrida.

Nota: 7

- Advertisement -

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents