Aventures juvenils amargues com una llimona Aventures juvenils amargues com una llimona
El tarragoní David Aymerich debuta amb 'El dulce sabor del limón' Aventures juvenils amargues com una llimona

El dulce sabor del limón es va començar a pensar (i escriure) quan el seu director, David Aymerich, tenia 16 anys. Aquesta òpera prima té, segons el seu guionista i director, “influències molt marcades, de films com Drive o Chungking Express. La història arrenca una esbojarrada nit de gresca acaba amb en Jaume a la presó. Després d’aquesta nit de festa amb seus amics, la seva vida rutinària comença a canviar. També hi té alguna cosa a veure la irrupció de la Ilena, una enigmàtica noia que alimentarà tots els seu somnis i il·lusions per acabar involucrant en Jaume en una espiral conflictiva de la que haurà de lluitar per escapar abans que sigui massa tard.

El film està protagonitzat per David Solans (Merlí, Fill de Caín) i Elena Rivera (Cuéntame como pasóEl Ministerio del Tiempo), amb la fotografia del mexicà Luis Enrique Carrion. El dulce sabor del limón ha passat ja per festivals prop de casa (Som Cinema a Lleida, Calella Film Fest i Cerdanya Film Fest i també fora (Ull Nu a Andorra i The Golden Linden aSofia). A Puigcerdà es va alçar amb el premi a Millor Llargmetratge Emergent en una competició de més de 22 propostes internacionals. Segons explica el seu director “es preveu que la producció segueixi el seu camí per festivals aquesta tardor i hivern 2018 (sobretot fora d’Espanya) de la mà d’una distribuïdora que s’ha integrat en el nostre camí”. El film s’estrena aquest dimecres 5 de desembre.

David Aymerich destaca del seu film que és “una proposta  fresca i underground, la qual gira al voltant d’un jove que entra en una espiral de conflictes. És un film amb un missatge moral molt contundent i allà on hem anat, els joves han quedat meravellats amb la pel·lícula i el treball de l’equip que hi ha al darrera”. Per a més informació sobre el director productor David Aymerich us recomanem una lectura d’aquest article en primera persona sobre al seu pas per la Berlinale on ens va explicar algunes interioritat sobre com es mou una pel·lícula independent catalana als grans mercats internacionals.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*