Zoom Festival: la gran festa de la TV Zoom Festival: la gran festa de la TV
La 16a edició del Festival tindrà lloc del 20 al 25 de novembre a diversos espais d’Igualada i Barcelona Zoom Festival: la gran festa de la TV

El Zoom va ser el primer festival de l’estat espanyol que va apostar pel cinema per a la petita pantalla. Actualment s’ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita indispensable per als amants de la ficció i els formats televisius.

Aquest any  la Secció Oficial del Festival mostrarà nou  films produïts a Espanya, Xile, Japó, Alemanya, Brasil, França i Hongria. El film que obrirà enguany el Festival Zoom és La dona del segle (Espanya, 2018), dirigida per Sílvia Quer i ambientada en la convulsa Barcelona de les vagues i el pistolerisme del 1919.

En aquesta secció també s’hi presentaran els films  Mary & Mike  de Julio Jorquera i Esteban Larraín, Kurara de Taku Katô, Alles Isy de Mark Monheim, Sob Pressão  d’Andrucha Waddington i Mini Kerti, Le temps des égarés de Virginie Sauver, Örök Tél (Eternal Winter) d’Attila Szász, Asesinato en la universidad d’Inaki Peñafiel i Cançó per a tu d’Oriol Ferrer. La majoria de les pel·lícules seleccionades són drames històrics inspirats en fets reals i ambientats en diferents episodis contemporanis com el franquisme, el nazisme, la dictadura d’Augusto Pinochet o el drama actual dels refugiats.

A més, el Festival Zoom compta amb altres seccions dedicades al cinema documental, les sèries de televisió i també oferirà xerrades i activitats per als profesionals del sector. Aquí podeu consultar la programació completa. El festival és una iniciativa organitzada per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, Diputació de Barcelona, Departament Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Xavier Sabatés

Xavier Sabatés Comentaris cinèfils

Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*