today-is-a-good-day

‘Roma’, el nou film (de Netflix) d’Alfonso Cuarón

- Advertisement -

Després de 5 anys, Alfonso Cuarón torna a posar-se darrere la càmera. Cinc anys des que el cineasta va presentar el film Gravity, pel qual es va endur l’Oscar a millor director. De la mà de Netflix, el director mexicà presentarà el seu film més personal titulat Roma. La pel·lícula s’ambientarà a Ciutat de Mèxic, durant els anys 70 del segle XX i presentarà la història de Cleo i Adela, dues treballadores domèstiques que treballen per una família que viu en un barri de classe mitja conegut com la colònia Roma. El film arriba amb un aval de luxe: el Lleó d’or del Festival de Venècia, el màxim guardó del festival de cine més antic d’Europa. És el segon cop que un mexicà guanya aquest premi. El primer cop va ser l’any passat: Guillermo del Toro se’l va endur per The shape of water.

alfonso cuaron Roma Venezia

- Advertisement -

Roma tindrà una part autobiogràfica de la infància de Cuarón, que ha rescatat parts de la seva infància per dotar al projecte d’autenticitat. El director pretén recrear un relat emotiu on s’exposaran els conflictes domèstics i on quedarà reflectida la jerarquia social, en un moment marcat per la turbulenta situació política dels anys 70. La pel·lícula s’estrenarà a Netflix el dia 14 de desembre després d’haver passat per alguns cinemes als Estats Units i Mèxic per tal de poder optar als Oscars. La pel·lícula s’estrenarà el dia 5 de desembre només a cinc cines de l’estat espanyol i després arribarà el dia 14 a tot Netflix. A Catalunya el cine escollit és el Verdi.

- Advertisement -

Per ara ja s’ha presentat el tràiler i el primer pòster oficial acompanyat de la frase: “La memòria es el hilo que teje lo que somos”. El film comptarà amb un repartiment desconegut pel gran públic, Marina de Tavira, Marco Graf, Yalitza Aparicio, Daniela Demesa, Latin Lover, Enoc Leaño i Clementina Guadarrama. Cal destacar, que Roma serà la primera pel·lícula en espanyol de Cuarón des de l’estrena de Y tu mamá también. Al tràiler podem entendre millor la sensibilitat del film.

https://youtu.be/m4XCj-gK-Fk

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents