today-is-a-good-day

El cinema d’autor se cita al Festival Alternativa

- Advertisement -

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, celebra la seva 25a edició del 12 al 18 de novembre. Després de vint-i-cinc anys reivindicant el cinema més lliure, innovador i compromès, s’ha convertit en un dels festivals cinematogràfics més longeus de Barcelona. Durant una setmana, el festival oferirà un complet programa de projeccions i activitats que defensen la diversitat i la independència creativa de l’autor i que conviden a la reflexió.

A la secció oficial de llargmetratges hi competiran 9 pel·lícules internacionalsAmérica, d’Erick Stoll i Chase Whiteside; Black Mother, de Khalik Allah; El silencio es un cuerpo que cae d’Agustina Comedi; La casa lobo, de Joaquín Cociña i Cristóbal León; Our New President, de Maxim Pozdorovkin; Teatro de guerra, de Lola Arias; The Image You Missed, de Donald Foreman; Trote, de Xacio Baño; i Una vez la noche, de Antonia Rossi.

- Advertisement -

- Advertisement -

A més, aquest any, dins la secció paral·lela Elles tallen, el festival inclourà un extens programa de projeccions de muntadores destacades, amb els films Bonnie and Clyde (Dede Allen), Meshes of the Afternoon (Maya Deren), En la ciudad de Sylvia (Núria Esquerra), Stroszek (Beate Mainka-Jellinghaus), Beau travail (Nelly Quettier), Reservoir Dogs (Sally Menke), Raging Bull (Thelma Schoonmaker) i Dancer in the Dark (Molly Malene Stensgaard). També s’oferiran xerrades amb muntadores com Diana Toucedo, Ana Pfaff, Ariadna Ribas i Núria Esquerra, una taula rodona amb Nelly Quettier, Tere Font, Julia Juániz i Núria Esquerra. A més d’una masterclass amb Molly Malene Stensgaard, muntadora de la majoria de films de Lars von Trier. Aquesta secció paral·lela compta amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.

Les seccions paral·leles es completaran amb una secció  dedicada al realitzador belga Boris Lehman, que visitarà el festival. Lehman ha desenvolupat una copiosa filmografia amb la seva pròpia quotidianitat com a tema principal. Completaran el festival la secció Panorama, de produccions nacionals, i la secció Petits Experiments, de cinema per als més joves de la casa.

Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta, inaugurarà la 25a edició de l’Alternativa, després de guanyar la Conxa d’Or del Festival de Cinema de Sant Sebastià. L’Alternativa 2018 també dedicarà una sessió especial a la projecció del film El silencio de otros, d’Almudena Carracedo i Robert Bahar. Una altra sessió especial de l’Alternativa 2018 està dedicada al film Commander Arian, de la directora i productora Alba Sotorra. Commander Arian retrata la vida de la comandant Arian que lidera un batalló de dones a Kobane, Síria, que lluiten contra l’Estat Islàmic. La projecció de cloenda de l’Alternativa 2018 serà In Praise of Nothing, de Boris Mitić, una paràbola satírica i gens convencional, narrada en vers per Iggy Pop.

La seu central tornarà a ser el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), juntament amb la Filmoteca de Catalunya, a les quals s’hi sumen el cinema Zumzeig i l’espai NOOK. Així mateix el festival comptarà amb la plataforma digital de vídeo a la carta Filmin, en què es podrà veure una selecció dels films d’aquesta edició.

 

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents