today-is-a-good-day

La nit trans des de dins a ‘I hate New York’

- Advertisement -

La Nova York post 11-S, amb una càmera domèstica, sense mitjans tècnics i sense guió. Aquesta és la carta de presentació amb la qual el director Gustavo Sánchez s’endinsa durant 10 anys a les vides íntimes de quatre dones artistes i activistes transgènere de la subcultura underground de la ciutat. I hate New Yokr narra els testimonis de Chloe Dzubilo, Amanda Lepore, T De Long i Sophia Lamar que van desvetllant a poc a poc retalls del seu passat, les seves vivències i les seves lluites per una identitat pròpia. Revelacions que portaran l’espectador a convertir-se en intrús i còmplice de les seves destinacions. El documental va tenir la seva premiere al festival de Màlaga el 16 d’abril i arriba a les nostres pantalles aquest divendres 9 de novembre.

I HATE NEW YORK

- Advertisement -

El director català J.A. Bayona és el productor executiu de la cinta i aprofitarà l’estrena a Màlaga per rebre el Premi Retrospectiva que li dedica el festival. Entre les històries del documental hi ha la de la vida no explicada fins avui de Chloe Dzubilo, icona feminista decisiu en la defensa dels drets civils de la comunitat trans en els anys crítics d’expansió de la SIDA.

- Advertisement -

Segons explica les productora Colosé Producciones i Silent Soundsystem en un comunicat, gran part de l’al·licient de la trama és veure els supervivents d’una escena artística que despunta a finals dels 80 i que comença a esvair-se després de l’11-S, allà on la subcultura trans es va barrejar amb el punk, la música disco, la performance o el rap com a vies d’expressió i activisme.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents