La XII Mostra de Cinema Àrab arriba a la Filmoteca La XII Mostra de Cinema Àrab arriba a la Filmoteca
Aquest any la mostra té a Síria com a país convidat amb 4 pel·lícules La XII Mostra de Cinema Àrab arriba a la Filmoteca

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya 2018 creix en la seva dotzena edició per oferir més dies de projeccions, més pel·lícules i més personalitats convidades. Seran un total de 10 dies, 14 llargmetratges i 5 cineastes que passaran del 8 al 18 de novembre per la Filmoteca de Catalunya.

Les projeccions més destacades que es  podran veure durant la mostra de Tot esperant les orenetes de Karim Mossaoui, Reines de Síria de Yasmin Fedda, Roses enverinades de Fawzi Saleh i el documental La Batalla d’Alger, una pel·lícula dins la història de Malek Bensmaïl, aquí podeu consultar la programació completa. 

Les personalitats convidades d’aquesta edició provenen de diversos països àrabs: Palestina, Algèria, Egipte i Síria. D’aquest darrer país, convidat d’enguany de la Mostra, hi assistiran Ziad Kalthoum, director del multi-guardonat film Gust de ciment, la productora i directora Hala Alabdalla, que presentarà el documental La vida quotidiana d’un poble sirià i el llargmetratge La nit. Mohamed Jabaly, director d’Ambulància, Ali Al Adawy, programador cinematogràfic i escriptor egipci i Malek Bensmaïl, director de La batalla d’Alger, una pel·lícula dins la història, completen la llista de convidats d’aquest any.

Xavier Sabatés

Xavier Sabatés Comentaris cinèfils

Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*