‘Pinotxo’ de Guillermo del Toro, un regal que podem veure en català

- Advertisement -

Pinotxo torna i està de moda. I molt estan canviant les coses a la indústria del cinema… El cineasta guanyador de l’Oscar al Millor Director, Guillermo del Toro, ha complerts el seu somni de dirigir una versió pròpia de Pinotxo a la TV. Netflix acull el seu debut com a director d’un llargmetratge d’animació amb el projecte que ha estat la passió de la seva vida i que podem veure també en català.

Aquest Pinotxo és la propera pel·lícula de Del Toro després de triomfar a mig món amb The shape of water. Els plans originals eren que el film, que té un pressupost de 35 milions de dòlars, s’estrenés l’any 2021. Finalment, però, va arribar directament a Netflix el dia 9 de desembre del 2022. Ah, i el film arriba a la plataforma també doblat en català! Paral·lelament, la versió en imatge real estrena a Disney+ ha generat tot de comentaris negatius. Per cert, el film que ha guanyat l’Oscar a la Millor pel·lícula animada té participació catalana. El barceloní Estudi Grangel ha treballat en el disseny dels personatges del film. Aquesta empresa que ha treballat ja amb directors de la magnitud de Steven Spielberg o Tim Burton continua ara el seu recorregut amb el nou musical del Monty Python Spamalot.

- Advertisement -

Una nova versió… amb llicències

- Advertisement -

El cineasta mexicà torna a Mèxic per al rodatge de la seva primera pel·lícula animada. Ell mateix és l’encarregat de codirigirla juntament amb Mark Gustafson i ompta amb un guió coescrit per ell i Patrick McHale. El disseny de producció va a càrrec de Guy Davis i les titelles són construïdes per Mackinnon and Saunders, l’equip darrere La núvia cadàver.

Pinocchio_P

Segons explica Netflix en un comunicat, el director mexicà ambientarà aquesta nova versió del conte a la Itàlia de Mussolini: l’any 1930. Una altra novetat sorprenent és que serà un musical amb partitura d’Alexander Desplat (guanyador de l’Oscar per The shape of water). Aquest projecte suposa un pas més en la relació de Netflix amb Guillermo del Toro, creador de la sèrie de televisió guanyadora d’un premi Emmy, Trollhunters. I la relació entre el realitzador i la plataforma no acaba aquí, ja que del Toro també és el creador de la sèrie de Netflix, Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight.

Pinotxo un somni de Del Toro que podem veure en català

El mateix Guillermo del Toro afirma en aquest anunci que “cap forma d’art ha influït tant en la meva vida i en el meu treball com l’animació, i no he tingut una connexió personal tan profunda amb cap personatge en la història com amb Pinocchio. A la nostra història, Pinocchio és una ànima innocent amb un pare indiferent que es perd en un món que no pot comprendre”.

S’embarca en un viatge extraordinari després del qual comprendrà més profundament al seu pare i al món real. He volgut fer aquesta pel·lícula tota la meva vida. Després de la increïble experiència que hem tingut amb Trollhunters, estic agraït que el gran equip de Netflix em doni l’oportunitat única de presentar la meva versió d’aquest titella que es converteix en nen al públic a escala mundial”.

Protagonistes de luxe

Gregory Mann posarà la veu al nen/marioneta protagonista i David Bradley (el Filch de Harry Potter o Walder Frey de Game of Thrones) serà en Geppetto. Ewan McGregor interpretarà el savi grill conseller i està acompanyat de Tilda Swinton, Chritoph Waltz y Cate Blancett, Finn Wolfhard, John Turturro i Ron Perlman en altres papers.

- Advertisement -

Pinocchio és una producció de Guillermo del Toro, The Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) i ShadowMachine (Bojack Horseman, The Shivering Truth), responsable de la producció en stop-motion. Patrick McHale serà el coguionista, Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox) codirigirà, i Guy Davis serà co-dissenyador de producció, inspirant-se en el disseny original de Gris Grimly per al personatge de Pinocchio.

Segons Melissa Cobb, vicepresidenta la secció de continguts familiars de Netflix “al llarg de la seva destacada carrera, del Toro ha demostrat el seu domini inspirant a la gent a través dels seus mons màgics plens de magnífics personatges inoblidables, des dels monstres a El laberinto del Fauno fins The shape of water. Estem molt emocionats de fer créixer la nostra relació amb Guillem i sabem que la seva commovedora visió per donar vida a Pinocchio a Netflix serà aplaudida per l’audiència de tot el món”.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents