today-is-a-good-day

TV3 flirteja amb la ciència ficció amb ‘Si no t’hagués conegut’

- Advertisement -

Tot i el delicat moment econòmic i polític de l’últim any, TV3 va mantenir l’èxit de les seves ficcions amb una aposta segura (la 3a temporada de Merlí) i una de risc (Benvinguts a la família). La televisió pública catalana ja té una nova sèrie que intentarà omplir l’espai de Merlí. Si no t’hagués conegut és el nom del nou producte que es va començar a rodar al mes de maig sota les ordres de Kiko Ruiz Claverol i que s’estrena el dia 15 d’octubre. La ficció parteix d’una idea original de Sergi Belbel, que també participa en tasques de guionista.

- Advertisement -

La trama gira al voltant de l’Eduard (Pablo Derqui), un home de negocis de mitjana edat, casat feliçment amb l’Elisa (Andrea Ros) i pare de dos fills que veu com la seva vida fa un gir inesperat: una desgràcia que ell mateix provoca de manera indirecta el colpeix brutalment. Ni la seva família ni els seus millors amics no poden fer res per apaivagar el seu dolor. L’aparició d’una anciana misteriosa (Mercedes Sampietro) farà que recuperi de mica en mica les ganes de viure. “Ha estat una responsabilitat i un esforç que recordaré molt de temps perquè és un personatge que està molt present en tota la sèrie”, explica Pablo Derqui, Eduard, el gran protagonista de la nova de ficció de TV3, “També m’ha permès recórrer molts colors interpretatius, fet que és molt engrescador per a un actor.”

- Advertisement -

Kiko Ruiz Claverol, que ja té experiència en sèries de TV3 com Ventdelplà i Kubala, Moreno i Manchón, dirigirà en col·laboració de Joan Noguera aquesta nova producció on també hi apareixeran Paula Malia, Montse Guallar, Abel Folk i Sergi López, entre altres. TV3 defineix Si no t’hagués conegut com un drama romàntic, de 10 capítols de 50 minuts. 

Més que amor

“La idea era fer una cosa de gènere, però utilitzant els paràmetres de les sèries convencionals: una història de personatges, de sentiments, de passions amb un toc especial que no es pot revelar gaire”, explica Sergi Belbel, creador de la sèrie. “Té dos personatges troncals que són els que interpreten el Pablo i l’Andrea, a qui succeeixen una sèrie de coses que els fan entrar en conflictes que van una mica més enllà del realisme. A partir d’aquí, ja entro en una zona perillosa. De fet, és fer una història diferent, on juguen els mateixos sentiments de sempre, però intentant anar una mica més enllà del que es considera realisme. Pel que fa a sentiments, no deixa de ser una història d’amor. Som en una època en què les referències, des de Twin Peaks a Dos metros bajo tierra, que són les que ens han format i les que admirem, porten una barreja de gèneres.

Què és doncs aquesta sèrie? Una comèdia? Un drama? “Aquí es flirteja amb uns gèneres, que no vull dir la paraula, perquè tampoc és del tot aquest gènere”, continua Balbel. No és una sèrie de ciència-ficció. Si s’espera veure Star Trek, malament. I és una sèrie que permet flirtejar amb diferents gèneres. Hi ha capítols amb un toc de comèdia, personatges que estan clarament tirats a la comèdia, hi ha molt de drama, que és l’eix que vertebra la història d’amor, i aquest toc de ciència-ficció que li dona aquest punt de diferència i et permet jugar amb els límits del gènere.”

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents