today-is-a-good-day

Cinema i literatura al Sitges Taboo’ks

- Advertisement -

Aquest dissabte 6 d’octubre ha tingut lloc una nova edició de Taboo’ks, una iniciativa del Festival de Sitges i la Federació d’Editors d’Espanya. L’acte té com a finalitat estudiar l’adaptació d’obres literàries a la gran pantalla. En aquesta edició el convidat estrella ha estat John Ajvide Lindqvist l’autor de la novel·la Déjame entrar i responsable també del guió de la pel·lícula del mateix nom, que ha impartit una masterclass sobre la seva experiència a l’hora de convertir una novel·la en un guió cinematogràfic.

Segons Lindqvist, “el més important a l’hora de construïr el guió és saber prescindir de parts de la història que semblen importants però que, un cop feta la pel·lícula no es troben a faltar perquè el cinema sap captar els detalls de manera més subtil”. També ha fet referència a les traves que posen els productors i la indústria a l’escriptor ja que són els que tenen l’última paraula sobre el producte final. També ha ironitzat sobre el fet que molta gent es pensa que la seva novel·la s’inspira en la saga Twilight, “és improbable, perquè Déjame entrar es va publicar dos anys abans” ha afirmat.

- Advertisement -

Durant l’acte també s’ha entregat el  24é premi UPC de Ciència-Ficció. El guanyador ha estat Francisco Guerrero amb l’obra Guttersonun relat sobre pirates informàtics i la cara fosca de les  noves tecnologies. A l’edició d’enguany s’hi han presentat 46 obres en castellà i 18 d’altres països. Una senyal de la bona salut i creativitat que envolta el  gènere fantàstic.

- Advertisement -

Posteriorment, s’han proposat les tres obres literàries candidates a una possible adaptació a la gran pantalla:

Hoy me ha pasado algo muy bestia de Daniel Estorach

Aquest llibre que va sorgir a a partir d’un blog ha tingut ja la seva versió en còmic i fins i tot se n’ha fet un curtmetratge dirigit per Ivan Mulero. La història gira al voltant del justicier del Post-it, un jove dissenyador gràfic que descobreix uns poders ocults que farà servir, com tots els superherois, al serveis de bones causes. El llibre d’Estorach serà reeditat per Planeta en breu fet que pot multiplicar-ne la seva audiència i les possibilitats d’una nova versió en format més llarg a la gran pantalla.

El que susurra de Melenka Ramos

Una història d’intriga i terror que té lloc en un petit poblet de l’Amèrica profunda que amaga un secret des de fa molts anys i on res és el que sembla.

El club de los lectores criminales de Carlos García Miranda

Un club de lectura sobre Stephen King i la posterior mort d’un professor de la universitat desencadenen la desconfiança i les traïcions entre un grup d’àmics.

Los codices del apocalipsis d’Elio Quiroga

- Advertisement -

Uns misteriosos  satèl·lits artificials que tenen més de mil anys d’antiguitat són descoberts per un astronauta que comença una investigació que el porta a atura l’amenaça de l’Apocalipsi sobre la terra.

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents