Tatuatges i sèries: quan els protagonistes queden marcats Tatuatges i sèries: quan els protagonistes queden marcats
Hi ha sèries que queden marcades en la memòria i en la pell Tatuatges i sèries: quan els protagonistes queden marcats

És molta la gent que veu una sèrie i queda marcada. Tant és així, que pel món segur que corren un munt de persones que porten tatuatges amb alguna frase, imatge o personatge d’alguna sèrie. Els fans però, no són els únics que queden marcats. De vegades els actors i protagonistes d’una sèrie queden atrapats pel personatge que interpreten, per la sèrie en si mateixa o, simplement, per aquella experiència vital i per les coses positives que la sèrie ha aportat a la seva vida i a la seva carrera professional. Així doncs, tal com passa amb els més fidels seguidors, hi ha actors que es tatuen quelcom relacionat amb aquella sèrie que els ha marcat –mai millor dit– de per vida.

Game of Thrones és, segurament, una de les sèries més importants del moment. El seu èxit va més enllà del nombre de seguidors i espectadors que arrossega, dels premis que acumula o de la catapulta que ha esdevingut per als seus actors principals, i és que la batalla pel tron queda marcada a la pell. I si no, que els ho diguin a alguns dels seus protagonistes. Emilia Clarke, que interpreta a Daenerys Targaryen, fa poc va aparèixer amb tres petits dracs tatuats al canell. Per la seva banda Sophie Turner (Sansa Stark) i Maisie Williams (Arya Stark) porten, no un, sinó dos tatuatges que tenen relació amb la sèrie. Un se’l van fer juntes; es tracta de la data en què ambdues van saber que havien estat seleccionades per fer la sèrie. A nivell individual Maisie Williams es va tatuar “No one” al clatell en record del seu personatge y la famosa frase “una chica no es nadie”. Sophie Williams, s’acomiada de la casa Stark amb el cap de llop i les paraules “The pack survives”.

Però no només s’han tatuat els protagonistes de Game of Thrones. Alguns actors del set de 13 reasons why, una de les sèries adolescents amb més missatge i més transcendència dels últims anys, es van tatuar un punt i coma. Aquest signe gràfic dona suport al projecte homònim que ha esdevingut un moviment amb molta força als Estats Units. El punt i coma és un símil entre la vida i els textos. Ve a dir que la vida és com una frase en què tu pots posar un punt i coma i acabar amb un mal moment, però, tot i les dificultats, continuar escrivint la teva història. Persones amb diferents situacions, com ara addiccions, assetjament, tendències suïcides, depressions, etc. s’han identificat amb aquest missatge i adherit a la iniciativa.

Finalment, per posar un tercer exemple de com la ficció viscuda en una sèrie pot arribar a marcar els seus intèrprets, les protagonistes de Pretty Little Liars, després de set anys treballant juntes en la mateixa sèrie, es van tatuar de forma conjunta la inicial que correspon al seu personatge de ficció. El lloc que van triar tampoc és cosa de l’atzar; ja que el gest de fer callar tothom amb el dit índex és una de les imatges més característiques de la sèrie.

 

Avatar

Aida Montoya Gossip Girl

Sóc filòloga clàssica de formació i mil i una coses de professió. Col·laboro al portal web lescriba.cat, on parlo de literatura, cinema i sèries. També recomano llibres a laculturanovalres.com un cop al mes. Com a bona "millennial", soc molt activa a les xarxes socials, on comparteixo les meves inquietuds.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*