Fes Oh curt, els curts en valencià tornen a Nules Fes Oh curt, els curts en valencià tornen a Nules
La 3a edició del festival se celebrarà a del 8 al 10 febrer al Teatre Alcázar Fes Oh curt, els curts en valencià tornen a Nules

“El Festival Fes Oh Curt vol contribuir al foment de l’ús del valencià a través de l’elaboració de curtmetratges; per això, la llengua dels curtmetratges ha de ser el valencià (en qualsevol de les seues variants dialectals)”. Així expliquen les bases d’aquest certamen de cinema en petit forma la seva aposta per la llengua. I és que del 8 al 10 de febrer del 2019, aquest municipi de la Plana Baixa acollirà per tercera vegada una mostra competitiva de curtmetratges. El festival està organitzat per l’Associació Cultural La Corretjola, amb la col·laboració de Joves d’Acció i s’hi projectaran al voltant d’una vintena de curts.

Les bases ja estan publicades i les inscripcions obertes! La selecció oficial es farà pública al web del festival a partir del dissabte 19 de gener de 2019 i atenció perquè els premis són sucosos…

  • Premi al millor curtmetratge: guardó i 800 €
  • Premi al millor curtmetratge rodat a Nules: guardó i 500 €.
  • Premi al millor curtmetratge en altres llengües: guardó i 500 €.
  • Premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló: guardó i 300 €.
  • Premi al millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys: guardó i 200 €.
  • Premi al millor curtmetratge vot del públic: guardó i 100 €.

Els requisits per a presentar curtmetratges són els següents: hauran de ser (tot i que no estarà limitat) ficció, animació i/o videocreació i hauran de tindre una durada màxima de 20 minuts. Les projeccions seran totes al Teatre Alcazar de Nules. Enguany El cinèfil se suma a la iniciativa i serà el mitjà oficial d’aquest festival on la nostra llengua i el nostre cinema hi tenen un paper central.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*