El cine xinès se cita a Barcelona i Madrid simultàniament El cine xinès se cita a Barcelona i Madrid simultàniament
Del 14 al 21 de setembre hi haurà la 2a edició del Lychee Film Fest El cine xinès se cita a Barcelona i Madrid simultàniament

Barcelona acollirà del 14 al 21 de setembre la 2a edició del Lychee Film Festival, un esdeveniment que porta el millor cinema xinès clàssic contemporani tant a cinèfils com a nou públic. Enguany, tindrà una doble seu, ja que se celebrarà també a la vegada a Madrid i girarà entorn a l’amor. Al cinema xinès s’hi veuen molts films que tracten l’amor desenfrenat, el desig, l’impuls, la passió i l’amor no correspost; elements dramàtics essencials que han estat capturats per la visió oriental i que reflecteix com ha evolucionat amb el pas del temps.

La programació la conformen més de 20 pel·lícules, dividides en tres seccions. Secció temàtica: Love in the 90s, Selecció Oficial a Competició i Wild Flowers: Curtmetratges xinesos contemporanis. Les projeccions a Barcelona seran a diversos espais que inclouen la Filmoteca de Catalunya on hi haurà la cloenda, els cinemes Verdi que acolliran la secció oficial i els curts i els cinemes Maldà que deixaran lloc a les sessions retrospectives, així com altres actes que es desenvoluparan a Arts Santa Mónica, Institut Confuci, FNAC i Jamboreé.

Cal destacar la presència de films com Wrath of Silence de Xin Yukun, la qual es va poder gaudir a la passada edició del Festival de Cinema Oriental de Vic, The Foolish Bird de Ji Huang i Ryuji Otsuka, Dragonfly Eyes de Xu Bing, The Great Buddha+ de Hsin-ya Huang, On Happiness Road de Sung Hsin-yin o Father to son de Ya-chuan Hsiao i Twnty Two de Ke Guo.

A la primera edició es van congregar més de 2.000 espectadors, aquest any l’organització espera assolir els 8.000, procurant créixer en cada edició i oferint el millor cinema clàssic i contemporani xinès. La programació es pot consultar a la web oficial del festival i, a continuació, es pot veure un tràiler resum dels films que es veuran a partir de divendres.

L’actriu xinesa Qi Xi i l’espanyola Adriana Ugarte seran les ambaixadores del certamen, el qual s’inaugurarà amb la projecció del film Bitter Flowers a Madrid el proper divendres 14 als cinemes Callao. Mentre que la cloenda, Vive l’amour (1994), tindrà lloc el divendres 21 a la Filmoteca situada a Barcelona.

Per altra banda, el darrer dia hi haurà una cerimònia per entregar els diversos guardons que atorgarà el jurat. Enguany donaran un Premi d’Honor i un Premi a la Millor Interpretació, per rendir homenatge als cineastes a la seva trajectòria i contribució particular al cinema xinès, i pel treball d’una actriu o actor, respectivament. El Premi de la Crítica a la Millor Pel·lícula el decidirà un jurat mix compost per experts i estudiants de cinema i crítica. Per últim, el Premi del Públic es decidirà a partir de les valoracions que els espectadors entreguin en finalitzar cada sessió. Aquest acte serà a Barcelona el divendres 21 a les 19 h a la Filmoteca de Catalunya, abans de la sessió de cloenda.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*