today-is-a-good-day

Nou film de ‘Bola de drac’: Broly entra en acció (en català)

- Advertisement -

Per a molts fans de Bola de drac el de Broly és un nom conegut però misteriós. Aquest superguerrer de l’espai mai no va aparèixer a la sèrie però sí estava present als videojocs i en històries paral·leles a la línia argumental de Bola de drac Z. L’any 1993 i 1994 Broly va ser el protagonista (dolent) de dues pel·lícules sobre l’univers creat per Akira Toriyama i els seguidors que les han vist les recorden com dues de les millors. Aquest 2019 el llegendari guerrer torna per protagonitzar un nou film que s’emmarca ja en la saga Bola de drac Super. El nom ho diu tot: Bola de drac Super: Broly. El malvat torna a ser el protagonista i ja podem veure el primer tràiler també en llengua catalana.

- Advertisement -

Aquesta estrena tan especial arribarà també amb un fet inèdit: les projeccions del film als Cinemes Filmax Gran Via en una sala equipada amb tecnologia 4Dx. És a dir, podreu percebre els Kamehames d’en Son Goku a la butaca i fins i tot notar el vent quan en Vegeta es transformi en Superguerrer. Serà el primer cop que un film en llengua catalana es projecti en una sala en aquestes condicions. Una experiència sensorial que ens farà viure Bola de drac d’una manera encara més intensa. La tecnologia 4DX combina efectes sensorials (vent, pluja, soroll, olors, llums) amb el moviment de les butaques per crear una experiència d’immersió en el film entre els espectadors.

Una pel·lícula Súper!

- Advertisement -

La sinopsi oficial segons el web de la pel·lícula és la següent. Després del Torneig del Poder, en Goku continua el seu entrenament. Es veu que en altres punt de l’univers hi ha guerrers que diuen que són encara més poderosos. Un dia qualsevol, però, en Goku i en Vegeta es troben davant d’un nou guerrer de l’espai que acaba d’arribar a la Terra: en Broly. Què hi ha a la Terra? Sembla que en Freezer hi té alguna cosa a veure… La batalla que enfrontarà els tres superguerrers més poderosos promet ser èpica!

La pel·lícula s’estrenarà el 14 de desembre al Japó i s’emmarcarà en la línia argumental de la nova sèrie Bola de Drac Super. El primer que cal saber és que el director és Tatsuya Nagamine (que ja ha dirigit animes de One Piece entre d’altres) i per a consol de molts fans el guió és del mestre Akira Toriyama, fet que convertirà Broly i el seu univers propi en cànon oficial de Bola de drac.

Però qui és en Broly?

En una paraula: una llegenda. Segons els dos films dels noranta en Broly va ser veí d’en Goku en néixer. El seu poder era una animalada: 10.000 unitats sent només un bebè d’incubadora galàctica (més que el pare d’en Vegeta o el d’en Goku). El personatge va ser creat per Takao Koyama per a les pel·lícules dels 90 i per això molts puristes el consideraven fora del sacrosant cànon. En qualsevol cas, Goku i Broly van néixer el mateix dia i el destí els va unir d’una manera força estranya…

Resulta que el bebè Kakarot no parava de plorar i això va mig traumatitzar bebè Broly de manera que té un odi irracional cap en Goku; fins i tot quan és adult. El cas és que la inusual força del nadó va comportar que el rei Vegeta n’ordenés la seva execució (estava cagat, sí). El seu pare, un tal Parragus, l’intentarà salvar i ho aconseguirà per una curiosa i oportuna fatalitat. Aquell dia en Freezer va destruir el Planeta Vegeta i Broly i Parragus van sobreviure a l’explosió gràcies a una estranya bombolla d’energia.  

Quan el nen creix, el seu pare és testimoni de l’enorme poder que té. Una adolescència difícil a nivells de superguerrer. El cas és que el rei Vegeta tenia raó: el xaval és incontrolable i el seu pare només troba una manera de “calmar-lo”: amb una estranya corona que aconsegueix d’un extraterrestre i que servirà per tenir el seu fill rebel sota control. Quan en Broly ja és adult i en Parragus té un espès bigoti és el moment de la venjança. El pare d’en Vegeta va ser assassinar per en Freezer així que el pla és anar a la Terra a liquidar el príncep dels Guerrers. Casualitats de la vida a la Terra també hi ha l’arxienemic d’en Broly: Goku el ploraner. Comença la gran batalla amb el llegendari superguerrer que se suposa que només apareix un cop cada mil anys.

- Advertisement -

Si amb tot això no us han entrat ganes de veure el nou film és que no teniu sang a les venes. De cara a la nova pel·lícula heu de saber que tot això que hem explicat s’ho passen pel forro. És a dir, tot plegat serà el que es coneix com un reboot amb la particularitat que Akira Toriyama és el redactor del guió i ja sabem que en Freezer i tot l’univers Super hi tindrà força protagonisme.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents