‘Mirage’, el nou thriller de ciència ficció d’Oriol Paulo ‘Mirage’, el nou thriller de ciència ficció d’Oriol Paulo
El cineasta català comença el rodatge del seu tercer llargmetratge ‘Mirage’, el nou thriller de ciència ficció d’Oriol Paulo

Oriol Paulo, el cineasta català que va sorprendre amb El Cuerpo i Contratiempo prepara ara el seu tercer llargmetratge sota el títol Mirage, el qual combinarà el suspens que el caracteritza amb de fantàstic. El segell que ha anat collint, marcat per una elegància i personalitat fascinant, també s’ha centrat a tenir un elenc de nivell que ha comptat amb Belén Rueda, José Coronado, Hugo Silva, Mario Casas, Aura Gallido o Ana Wagener, entre d’altres. Ara serà el torn de Javier Gutiérrez, Chino Darín i Adriana Ugarte. El director, a més, és el guionista de la sèrie de TV3 Nit i Dia i de pel·lícules com Los ojos de Julia o Secuestro.

El film narra com una interferència entre dos temps provoca un inquietant efecte papallona. A conseqüència d’aquesta incidència, la Vera, una mare feliçment casada, té la possibilitat de salvar la vida d’un noi que va viure a la seva casa 25 anys enrere. Però les conseqüències de la seva bona acció provocaran una reacció en cadena que farà que desperti en una nova realitat on la seva filla mai ha nascut i el seu marit no la coneix. En una carrera a contrarellotge, haurà de trobar la peça que va canviar-ho tot quan va salvar el noi, a la vegada que descobrirà un gran secret sobre la seva antiga vida.  

Les darreres 10 setmanes han estat rodant a Terrassa i l’Ametlla del Vallès, així com diverses localitzacions de Barcelona: Pedralbes, en una comissaria, al World Trade Center i finalment a Canàries, on ha conclòs. El mateix Paulo va explicar que “el detonant de la pel·lícula és una paradoxa temporal, tot i que no és ciència ficció. Té lloc al principi. El film transcorre en dos plans paral·lels, 1989 i el present i ens mostra la paradoxa de com una bona acció pot crear un efecte papallona que acaba desmuntant la teva vida i acabes en una fase de drama absolut”.

Es tracta d’una producció d’Atresmedia, Think Studio, Colosé Producciones i Mirage Studio AIE, a més, compta amb el suport econòmic de Netflix. Està previst que arribi a les nostres pantalles el proper 30 de novembre distribuïda per Warner a Espanya.

Cal destacar que el film Contratiempo, protagonitzada per Mario Casas, va funcionar correctament al nostre país, però a la Xina va esdevenir un fenomen inesperat, on es va estrenar a 7000 pantalles i va recaptar més de 30 milions de dòlars. La clau de l’èxit, paradoxalment, va ser la pirateria, ja que abans de l’estrena havia estat vista per més d’un milió de xinesos de manera il·legal. El país oriental torna a confiar en el director català, ja que ha comprat els drets del film, perquè tant bon punt estigui llesta arribi a les seves les pantalles.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*