today-is-a-good-day

‘Mirage’, el nou thriller de ciència ficció d’Oriol Paulo

- Advertisement -

Oriol Paulo, el cineasta català que va sorprendre amb El Cuerpo i Contratiempo prepara ara el seu tercer llargmetratge sota el títol Mirage, el qual combinarà el suspens que el caracteritza amb de fantàstic. El segell que ha anat collint, marcat per una elegància i personalitat fascinant, també s’ha centrat a tenir un elenc de nivell que ha comptat amb Belén Rueda, José Coronado, Hugo Silva, Mario Casas, Aura Gallido o Ana Wagener, entre d’altres. Ara serà el torn de Javier Gutiérrez, Chino Darín i Adriana Ugarte. El director, a més, és el guionista de la sèrie de TV3 Nit i Dia i de pel·lícules com Los ojos de Julia o Secuestro.

El film narra com una interferència entre dos temps provoca un inquietant efecte papallona. A conseqüència d’aquesta incidència, la Vera, una mare feliçment casada, té la possibilitat de salvar la vida d’un noi que va viure a la seva casa 25 anys enrere. Però les conseqüències de la seva bona acció provocaran una reacció en cadena que farà que desperti en una nova realitat on la seva filla mai ha nascut i el seu marit no la coneix. En una carrera a contrarellotge, haurà de trobar la peça que va canviar-ho tot quan va salvar el noi, a la vegada que descobrirà un gran secret sobre la seva antiga vida.  

- Advertisement -

- Advertisement -

Les darreres 10 setmanes han estat rodant a Terrassa i l’Ametlla del Vallès, així com diverses localitzacions de Barcelona: Pedralbes, en una comissaria, al World Trade Center i finalment a Canàries, on ha conclòs. El mateix Paulo va explicar que “el detonant de la pel·lícula és una paradoxa temporal, tot i que no és ciència ficció. Té lloc al principi. El film transcorre en dos plans paral·lels, 1989 i el present i ens mostra la paradoxa de com una bona acció pot crear un efecte papallona que acaba desmuntant la teva vida i acabes en una fase de drama absolut”.

Es tracta d’una producció d’Atresmedia, Think Studio, Colosé Producciones i Mirage Studio AIE, a més, compta amb el suport econòmic de Netflix. Està previst que arribi a les nostres pantalles el proper 30 de novembre distribuïda per Warner a Espanya.

Cal destacar que el film Contratiempo, protagonitzada per Mario Casas, va funcionar correctament al nostre país, però a la Xina va esdevenir un fenomen inesperat, on es va estrenar a 7000 pantalles i va recaptar més de 30 milions de dòlars. La clau de l’èxit, paradoxalment, va ser la pirateria, ja que abans de l’estrena havia estat vista per més d’un milió de xinesos de manera il·legal. El país oriental torna a confiar en el director català, ja que ha comprat els drets del film, perquè tant bon punt estigui llesta arribi a les seves les pantalles.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents