today-is-a-good-day

‘Joker’: el making of d’un superdolent

- Advertisement -

Les aventures i desventures del Joker no podien tenir un millor inici. El nou film de Todd Phillips (conegut per la seva trilogia de Resacons) es va endur fa unes setmanes el lleó d’or al Festival de Venècia, el primer dels grans certamens de la temporada. Aquest és un fet inèdit per a un film que ve del món de còmic i sens dubte augura un camí ple d’èxits a l’enemic número 1 de Batman. I és que els films sobre superherois estan de moda, agraden i la gent espera les estrenes amb gran expectació, però perquè un superheroi adquireixi la seva fama necessita un antagonista, algú que el posi a prova i li faci demostrar de què està fet. Els dolents de la pel·lícula a vegades són tan memorables o més que els protagonistes i avui parlem d’un d’aquests personatges. El Joker és sense cap mena de dubte, l’enemic més temible de l’univers Batman i el 4 d’octubre del 2019, el podrem veure en acció en solitari al seu propi film.

- Advertisement -

L’actor Joaquin Phoenix és l’encarregat de donar vida a aquest nou Joker, que fa poc vam poder veure a la gran pantalla a Suicide Squad interpretat per Jared Leto. Aquesta vegada, però ens traslladarem als orígens del personatge al film titulat The  Joker. En aquest tràiler final podem veure encara que sigui per sobre com el personatge s’anirà enfosquint fins a convertir-se en el malvat que tots coneixem. I és que la pel·lícula és una autèntica caiguda a l’abisme on descobrim els motius pels quals un pobre home anomenat Arthur Fleck acaba sent el sociòpata que té Gotham City atemorida. 

- Advertisement -

El film estarà completament desvinculat de la continuïtat normal de DC i de la saga Batman reiniciada amb Ben Affleck al capdavant. El film com és el relat d’un home marginat per la societat que té com a única motivació a la vida fer riure, un perfil descarnat i també una faula cautelar. Però un seguit de tràgics esdeveniments el portaran a veure el món d’una altra manera. Una manera salvatge i violenta.

La història s’ambienta a l’any 1981 i s’ha donat a entendre no té cap connexió amb l’Univers expandit de la DC. En altres paraules, no espereu escenes post-crèdits ni aparicions estel·lars d’altres superherois perquè no les hi ha. El que sí hi trobarem és el marc d’una Gotham City en crisi econòmica i de valors on magnats com Arthur Wayne (pare de Bruce Wayne – futur Batman) pensen que tenen la solució presentant-se com alcaldables. L’encarregat de dirigir el film és el cineasta Todd Phillips, amb un guió del mateix director al costat d’Scott Silver (The Fighter). Al primer teaser ja vam veure una versió molt diferent del Joker, ja que mostra la cara més fosca i realista del personatge, un gran atractiu per als seguidors que feia temps que esperaven una adaptació més fidel. 

Joaquin Phoenix no estarà sol. L’acompanyaran Robert De Niro, per primera vegada en un film de superherois. També hi participaran Frances Conroy (A dos metros bajo tierra) com a mare de l’antiheroi, Zaxie Beetz (Deadpool 2) fent de veïna i Shea Whigham (Homecoming) com a policia de la ciutat. Per la seva banda, Joaquin Phoenix assegurava que la seva intenció es donar-li un nou enfocament al personatge per fer una versió completament diferent a les anteriors. “Vull fer-lo des d’una perspectiva única i no m’agradaria que es classifiqués aquesta pel·lícula en funció d’un sol gènere. No diria que serà una pel·lícula de superherois o el típic blockbuster dels estudis. Sento que és alguna cosa diferent i, sobretot, que Todd està decidit a fer alguna cosa sorprenent i trencadora”. Caldrà esperar encara una mica més per veure el resultat i veure si finalment DC aconsegueix fer un projecte que realment agradi als seus seguidors.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents