L’acció de Hong Kong guanya a les Nits de Vic L’acció de Hong Kong guanya a les Nits de Vic
'The colour of the game' i 'The Cambodian Space Project: Not Easy Rock’n’Roll' s'enduen els premis del jurat L’acció de Hong Kong guanya a les Nits de Vic

Les nits més asiàtiques de Catalunya han acabat i ho han fet amb l’anunci dels premiats. El jurat del festival ha escollit com a Millor Pel·lícula The colour of the game, un film hongkongès de gansters protagnitzat per Simon Yam. El jurat ha valorat especialment l’estètica del film que recorda, segons ells, a l’època daurada del cinema d’acció de Hong Kong.

El jurat també ha donat una menció especial al documental The Cambodian Space Project: Not Easy Rock’n’Roll un film que explica la història d’un músic australià que coneix una cantant de karaoke de Cambodja i decideixen començar una banda de rock junts. La psicodèlia i la poderosa història d’amor a la música han arribat al cor del jurat.

De totes maneres, possiblement es podria considerar la gran guanyadora del festival Bad Genius ja que s’ha endut el premi de la crítica i també el del públic. Aquest film tailandès que explica com uns joves extremadament intel·ligents ideen un sistema per copiar als examens oficials i de passada fer negocia amb el tema.  A banda del jurat també la crítica i el públic també decideixen els premis a les Nits de Cinema Oriental de Vic. El veredicte del públic ha entronat el film …

Per altra banda, d’entre les novetats d’enguany, destaca el concurs Vicsudon una iniciativa del festival que, seguint la línia del projecte Tetsudon de Reji Hoshino, ha aconseguit que fins a 8 curtmetratges de temàtica oriental i amb la ciutat de Vic com a fil conductor es presentessin a la competició. El curt guanyador ha estat Kaiju Porquí de Ferran Carbonell.

Cal destacar també que a l’últim compendi de Tetsudon (TETSUDON: NATURAL BORN FOOLS -FOR FOOLISH ADULTS) un dels vint curts que completen la pel·lícula ha estat dirigit per dos catalans: Aureli Del Pozo i Iván Fernández. Sex note és una paròdia del manga Death note que com manava l’esperit del projecte juga amb l’humor i el sexe i una llibreta on es compleixen tots els desitjos marrranos del protagonista.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*