Haneke estrena el seu final feliç Haneke estrena el seu final feliç
El proper 20 de juliol arriba a les pantalles el drama familiar 'Happy End' Haneke estrena el seu final feliç

La pel·lícula Happy End va ser presentada al Festival de Cannes al 2017 amb una gran expectació, ja que el seu director i guionista, Michael Haneke (Funny Games) , és un dels pocs que han guanyat la Palma d’Or dues vegades a la història del certamen, gràcies a Das weisse Band (2009), més coneguda com La cinta blanca, i Amour (2012). L’autor és un dels més ovacionats per la seva filmografia i capacitat de crear una atmosfera pertorbadora a foc lent, per després arribar de cop a la catarsi i esclatar.

El film dirigit pel cineasta austríac gira entorn una família burgesa que posseeix una empresa a Calais, al costat dels campaments on viuen milers de refugiats. El patriarca (Jean-Louis Trintignant) està cansat de la seva vida i només pensa a treure’s del mig; la seva filla (Isabelle Huppert), promesa amb un banquer britànic (Toby Jones) batalla amb l’inútil del seu fill (Franz Rogowski) i amb els problemes de l’empresa, ja que justament hi ha hagut un aparatós accident a una obra, mentre que el seu germà (Mathieu Kassovitz) manté un tòrrid romanç amb una violoncel·lista alienada  i ha de fer-se càrrec de la filla d’un primer matrimoni, que ha enverinat la seva mare, tot i que ningú ho sap.

Després del seu pas per diversos festivals de cinema com San Sebastián o d’inaugurar el Most (Festival Internacional de Cine del Vi i el Cava) i rebre bones crítiques, arriba el moment d’estrenar-se als cinemes. La data seleccionada per gaudir d’aquesta comèdia negra, totalment irònica, però també drama familiar, és el proper 20 de juliol.

L’elenc el conformen Isabelle Huppert (Elle o Amateur), que realitza la seva quarta pel·lícula al costat del cineasta després de La pianiste (2001), Le temps du loup (2003) i Amour (2012). De la mateixa manera que en aquesta última, Trintignant (Under Fire o Viva la Vie) i Hupper repeteixen com a pare i filla a les ordres de Haneke. També hi forma part la jove Fantine Harduin (Le voyage de Fanny o Dans la brume), el britànic Toby Jones (Jurassic World: Fallen Kingdom o Atomic Blonde) i l’actriu belga Laura Verlinden (Le tout nouveau testament o Ben X). A continuació es pot veure el tràiler amb les vicissituds d’aquesta família:  

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*