Pirates i corsaris envaeixen el Fantosfreak Pirates i corsaris envaeixen el Fantosfreak
Cerdanyola del Vallès acull la 19a edició del festival del 16 al 20 de juliol Pirates i corsaris envaeixen el Fantosfreak

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks recentment ha anunciat la selecció dels curts que participaran a la XIX edició, la més internacional fins al moment. Cada any compta amb una selecció d’entre 44 i 48 curts, que es poden veure a l’aire lliure, amb una mitjana de 1.500 espectadors cada nit durant els 5 dies que dura, esdevenint el festival de gènere de curts més multitudinari de l’estat.

El Fantosfreak tindrà lloc del 16 al 20 de juliol al Parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès, on cada nit, de manera gratuïta, s’oferirà una programació fresca, diversa i plena de sorpreses, entre les quals hi ha la presentació que enguany se centra en la figura dels pirates i corsaris. A més, es podrà gaudir de música en directe per amenitzar la nit abans de cada passi.

La programació està formada per 44 curtmetratges, entre els qual hi ha Latched, el nou treball de Justin Harding, el qual va obtenir 3 premis en la passada edició del Festival, també Teddy Bears are for Lovers, que recentment s’ha anunciat que es convertirà en un llargmetratge amb Joe Dante (Gremlins) com a productor executiu. També estaran Smashed i Too Dark, als quals col·labora el guitarrista del grup nord-americà R.E.M i fundador de The Posies, Ken Stringfellow.

Entre la selecció nostrada, cal descatar Psycho Kino o Caronte, el qual va veure’s al darrer Festival de Sitges o el curt guanyador del certamen, RIP. A més, es comptarà amb la representació cerdanyolenca de Chesco Murillo amb Un viaje a tomar por culo i de Pedro Villarejo amb Redder, sent el cineasta més jove de la història participant amb un curt, ja que només té 15 anys.

En aquest enllaç es pot consultar la programació complerta.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*