today-is-a-good-day

Coixet explora l’amor lèsbic a ‘Elisa y Marcela’

- Advertisement -

Elisa y Marcela és el nom de l’última pel·lícula de la directora catalana Isabel Coixet després de l’èxit de taquilla i crítica de The bookshop. El film, una coproducció de Netflix i TV3,  ja va tenir la seva primera experiència amb públic a la Secció Oficial a Competició de la Berlinale a la capital alemanya el passat febrer del 2020 i després de la seva estrena a Netflix arriba a TV3 el dia de l’orgull LGTBI: diumenge 28 de juny a les 22h.

- Advertisement -

El film es va estrenar el 24 de maig de 2020 de manera limitada en alguns cinemes de l’estat espanyol i va arribar el dia 7 de juny a Netflix. D’aquesta manera la pel·lícula de la directora catalana més internacional va seguir un camí paral·lel al que ja va tenir Roma d’Alfonso Cuarón (primer al cine i poc després a la TV). I per si fos poc també és en blanc i negre… Aquí en teniu el tràiler.

- Advertisement -

El film es va rodar al maig i juny del 2018 i segons explica la directora en declaracions a El cinèfil “és la història real de dues dones que es van casar a Galícia l’any 1901 i l’hem rodat entre Galícia i Barcelona”. Segons Coixet és un cas real molt intens que fa anys que volia plasmar al cine. “És una història fascinant que va més enllà de l’escàndol Weinstein i del #MeToo”. La pel·lícula explica el primer matrimoni de dones de la història, celebrat a Dumbría.

Dues mestres gallegues que, després de ser descobertes, van ocupar les portades de diaris de tot el món. Rodada en blanc i negre, està produïda per Rodar y Rodar (El Orfanato, Ojos de Julia), Zenit TV, Lanube Películas i TV3 en associació amb Film Factory.

Elisa y Marcela Isabel CoixetLa cineasta assegura que no ha tingut cap recança pel fet que el seu proper llargmetratge porti associada l’etiqueta de Netflix. “Va sorgir la oportunitat de coproduir amb Netflix i la gent de Rodar y rodar i la productora andalusa La Nube.

Per mi el que importa és fer històries i si són per Netflix que així sigui. No tinc cap prejudici”. L’actriu catalana Greta Fernández i la doble guanyadora del Goya Natalia de Molina seran la Elisa i la Marcela de la pel·lícula. Completen el repartiment Tamar Novas, Sara Casasnovas, María Pujalte, Francesc Orella, Manolo Solo i Lluís Homar. El film s’ha rodat en part en localitzacions catalanes com Figueres o diversos espais del Delta de l’Ebre.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents