Isabel Coixet, Netflix i ‘Elisa y Marcela’ Isabel Coixet, Netflix i ‘Elisa y Marcela’
Un matrimoni lèsbic l'any 1901 centra el nou drama de la directora catalana Isabel Coixet, Netflix i ‘Elisa y Marcela’

Elisa y Marcela és el nom de la nova pel·lícula de la directora catalana Isabel Coixet després de l’èxit de taquilla i crítica de The bookshop. Segons explica en declaracions a El cinèfil començarà a rodar-la el maig de 2018. “És la història real de dues dones que es van casar a Galícia l’any 1901 i la rodarem entre Galícia i Barcelona”. Netflix ja ens ha deixat veure en petits clips algunes imatges del rodatge.

Segons Coixet és un cas real molt intens que fa anys que volia plasmar al cine. “És una història fascinant que va més enllà de l’escàndol Weinstein i del #MeToo”. TV3 també és coproductora de la pel·lícula fet que permetrà que també tingui drets d’emissió en estar acabada.

Elisa y Marcela Isabel CoixetLa cineasta assegura que no ha tingut cap recança pel fet que el seu proper llargmetratge porti associada l’etiqueta de Netflix. “Va sorgir la oportunitat de coproduir amb Netflix i la gent de Rodar y rodar i la productora andalusa La Nube. Per mi el que importa és fer històries i si són per Netflix que així sigui. No tinc cap prejudici“.

L’actriu catalana Greta Fernández i la doble guanyadora del Goya Natalia de Molina seran la Elisa i la Marcela de la pel·lícula que arribarà a la plataforma digital a finals del 2018 o principis de 2019. S’ha escartat ja que que abans hi hagi una explotació de la pel·lícula a sales comercials  com sí va passar amb Fe de etarras que primer va estrenar-se a Netflix i després als cinemes.

De la pel·lícula encara no en tenim imatges oficials més enllà dels clips de Netflix però el compte d’Instagram d’Isabel Coixet és una autèntica finestra oberta a imatges del rodatge, bodegons i decorats per simular la Galícia de fa 100 anys i, no ens enganyem, una mica de postureig de les actrius i l’equip. El film s’ha rodat en part en localitzacions catalanes com Figueres o diversos espais del Delta de l’Ebre.

 

Un rodatge participatiu

Encara no sabem com serà la pel·lícula però sí com seran els títols finals de crèdit. En un comunicat Netflix convida a les espanyoles que hagin contret matrimoni a enviar les fotos del seu casament a elisaymarcela@netflix.com fins el 15 d’agost de 2018. Coixet s’ha compromès a que les imatges que triï com les més naturals, espontànies i divertides formaran part dels títols de crèdit finals de la pel·lícula, l’estrena serà al 2019 en una data encara per determinar.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*