today-is-a-good-day

’20-S’: la veritat sobre els cas dels Jordis

- Advertisement -

El dia que el govern espanyol va entrar a la Conselleria d’Economia i Hisenda per quedar-s’hi es va convocar una manifestació espontània a la Rambla Catalunya on milers de persones van protestar pel primer gran acte de control de l’autonomia de Catalunya. Les conseqüències d’aquella mobilització han estat diverses però la més escandalosa ha estat l’empresonament preventiu de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart líders de l’ANC i Òmnium Cultural respectivament, les entitats que van impulsar la concentració. Aquest dijous 28 de juny TV3 emetrà 20-S un documental que ofereix una visió inèdita dels fets que van passar a la Conselleria d’Economia i Hisenda a Barcelona el 20 de setembre del 2017.

- Advertisement -

El documental, dirigit per Jaume Roures i produït per Mediapro, analitza i mostra amb imatges i testimonis el paper que van tenir Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents aleshores de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, durant una concentració que va durar més de 15 hores, així com l’actuació que van tenir els Mossos d’Esquadra durant tota la jornada.

- Advertisement -

 

Segons explica TV3 en un comunicat 20-S és la reconstrucció minuciosa d’una jornada en què, en resposta a múltiples escorcolls en diferents seus de la Generalitat i a la detenció de 14 alts càrrecs del Govern, hi va haver una enorme mobilització popular i reivindicativa davant de la Conselleria d’Economia i Hisenda a Barcelona. El director i productor, Jaume Roures, ha avançat que les imatges podrien servir de prova per a la defensa de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que fa més de vuit mesos que estan tancats a la presó de Soto del Real.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents