Peter Jackson torna a la fantasia èpica Peter Jackson torna a la fantasia èpica
El film sota el títol 'Mortal Engines' s'estrenarà a finals d'any Peter Jackson torna a la fantasia èpica

El cineasta neozelandès que va triomfar amb la saga de The Lord of the Rings i la seva preqüela, The Hobbit, nascudes de la mà de J.R.R. Tolkien, torna al món fantàstic enguany en un futur distòpic, amb tocs steampunk. Peter Jackson és productor i co-guionista del llargmetratge juntament amb Philippa Boyens i Fran Walsh. Mentre que Christian Rivers agafa les regnes de la direcció després de dur a terme els storyboards dels anteriors treballs de Jackson. L’elenc està format per Hugo Weaving (Cloud Atlas o Matrix), Robert Sheehan (Geostorm o Season of the Witch), Hera Hilmar (The Fifth Estate o An Ordinary Man), Stephen Lang (Don’t Breathe o Avatar) i Jihae (sèrie Mars o The Jade Pendant), entre d’altres.

Mortal Engines és el primer títol d’un total de quatre llibres que arribaran a les nostres pantalles properament. La producció està basada en la novel·la homònima de Philip Reeve, que situa l’acció en un món post-apocalíptic on regna la manca de recursos i la lluita per la supervivència. Els amants del gènere estan d’enhorabona, ja que compta amb referències a Mad Max, Waterworld i fins i tot a la saga de videojocs Final Fantasy.

La història se centrarà en milers d’anys després de la destrucció de la civilització per un cataclisme, la humanitat s’ha adaptat i conviu amb una nova forma de vida que ha sorgit. Ara, les grans ciutats es troben en moviment vagant per la Terra i atacant sense pietat als pobles més petits. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), provinent de la classe baixa de Londres, haurà de lluitar per la seva vida després de trobar-se amb el perillós fugitiu Hester Shaw (Hera Hilmar). Dos personatges oposats, els camins dels quals mai haurien d’haver-se creuat, però hauran de crear una peculiar aliança destinada a canviar el curs del futur.  

Tot i que la data prevista d’estrena està fixada per a finals d’any, concretament pel 14 de desembre, la productora que s’encarrega del projecte ja podem veure el primer tràiler i cares conegudes.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*